Siyaset Haber Girişi : 22 Haziran 2018 23:20

Taşkesenlioğlu: 24 Haziran milat olacak

Taşkesenlioğlu: 24 Haziran milat olacak
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hak iş Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Taşkesenlioğlu daha sonra DSİ Bölge Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Erzutumajans-Müceldili Konağında düzenlenen yemek programına AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Hak İş, Hizmet İş, Öz Büro İş Sendikalarının Erzurum Şube Başkanları  ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Hizmet İş Sendikası Başkanı Erol Aksakal, burada yaptığı konuşmada böylesine önemli bir toplantıyı düzenleyen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na teşekkür eti. Aksakal yılların problemi olan taşeron meselesinin ortadan kandırılmasının mutluğunu yaşadıklarını belirterek, ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile taşeron problemi ortadan kalktı. Ancak süreçte özellikle bürokrasiden kaynaklanan sorunlar var. Bu süreç içerisinde bazı sabıkalı ve engelli arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen vekillerimize teşekkür ediyorum. Süreçte yaşanan aksaklık yüzünden sitemler var. Çok yavaş ilerleyen bir süreç, ilerde bu konudaki sorunlar aşılacaktır” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise hizmet alımı personelin kadroya geçmesinin kendileri adına mutluluk verici olduğunu söyledi.



Hükümet olarak alın terini önemsediklerini belirten Taşkesenlioğlu, ‘’15 yıldır geldiğimiz sonuç alın terinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hükümet olarak elimizden geldiği kadar alın terini karşılığını vermenin gayretindeyiz 2004 yılında 4857 sayılı yasayı çıkarak çalışma hayatında önemli çalışmalar yaptık. Engelliler, eski hükümlüler konusunda fırsat eşitliğini giderdik, çalışan kadınlara yönelik düzenlemeler yaptık. Yine bizim için önemli bir konuda taşeron mevzusuydu. 2015 yılında yaptığımız düzenlemeyle taşeron çalışanlara sendikalaşma, ihbar tazminatı, analık izni gibi hakları verdik. 2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra güvenlik ve istihbarata yoğunlaştık. Darbe sonrası etkin olarak FETÖ, DEAŞ ve PKK ile etkin mücadele içerisine girdik. Böylelikle kadro konusu 2017 yılına kadar geldi. 2017’de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla müjdeyi duyurduk. Nisan ayı itibariyle taşeron kardeşlerimizi kadroya geçirdik, taşeron personelimizin hemen hemen, yüzde 99,4 kadroya geçti. Değişim ve dönüşüm zordur, Dönüşüm konusunda sabırlı olmak gerekiyor, haklarını alamamak, ikramiye alamamak konusundaki sorunlar aşılacak. Bu konuya bürokratlarda alışacak. Bir milyondan fazla insanı kadroya almış bir iktidar, bu işin maliyetine katlanırken, pek tabi ki haklarını rahatlıkla sabırla verir. Siyasetçiler olarak mali haklar konusunda takipçi olacağız, imkanlar ölçüsünde bu hakları vereceğiz’’ dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu daha sonra DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu’nu makamında ziyaret ederek yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Personel ile de görüşmeyi ihmal etmeyen Taşkesenlioğlu daha sonra Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi öğretim üyeleri ve çalışanları ile bir araya gelerek sohbet ettik. Ardından Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları ile güncel konuları üzerine sohbet eden Taşkesenlioğlu, ülke için milat olacak 24 Haziran seçimleri için desteklerini istedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.