Erzurum Haber Girişi : 28 Ağustos 2015 16:19

Taşkesenligil: 30 Ağustos vatan ve bayrak sevgisinin timsalidir

Taşkesenligil: 30 Ağustos vatan ve bayrak sevgisinin timsalidir
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Taşkesenligil, yaptığı yazılı açıklamada Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin Hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu söyledi. Taşkesenligil, 30 Ağustos zaferi ile Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettiğinin altını çizerek, "30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, Vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Türk Milleti birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. Hayatlarını feda eden kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.