Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Ocak 2019 13:30

'Tasarruf tedbiri' bahanesiyle Erzurum'u ortada bıraktılar

'Tasarruf tedbiri' bahanesiyle Erzurum'u ortada bıraktılar
“Bir milyon turist” hedefi koyan kentin yöneticileri, Kış Turizm Merkezi Erzurum’u turizm dünyasının en önemli buluşma noktası olan EMITT Fuarının dışında bıraktı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-“Bir milyon turist” hedefi koyan kentin yöneticileri, Kış Turizm Merkezi Erzurum’u turizm dünyasının en önemli buluşma noktası olan EMITT Fuarının dışında bıraktı. Büyükşehir, KUDAKA ve DAP tasarruf tedbirlerini bahane ederek fuara katılmayacaklarını açıkladı. Ancak bölge illerinin tamamı fuardaki yerini aldı. 

Geçen yıl 85 ülke, bin 65 katılımcı ve 54 bin 364 ziyaretçinin yer aldığı Ortadoğu’nun en büyük fuarı EMITT bu yıl 31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında 23’üncü kez kapılarını açacak. Ancak 90 ülkeden 60 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçinin katılmasının beklendiği fuarda Erzurum olmayacak. 

HEPSİ VAR ERZURUM YOK!

Fuarın en önemli alanı olan ‘Uluslararası katılımcılar-Kış turizmi holünde’ başta Kayseri Erciyes olmak üzere, Bursa Uludağ, Erzincan Ergan, Kars Sarıkamış ve hatta Karabük Keltepe Kayak Merkeziyle yerlerini alırken, kış turizminin gözde merkezi Erzurum Palandöken ‘tasarruf tedbirlerine’ takıldı.

SERKA’DA TASARRUF YOK MU?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da EMITT’de boy gösterecek olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’ı ‘tasarruf tedbirlerini’ düşünmeden fuarda temsil edeceğini açıkladı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ise “bütçemiz yok” dedi.  Daha önce fuar maliyetini Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa karşılayan KUDAKA’nın “tasarruf tedbirleri” bahanesi, ’SERKA ya da diğer ajanslarda tasarruf yok mu?” sorusunu akıllara getirdi.



BÜYÜKŞEHİR NEREDE?

Yaklaşan seçimler öncesinde bilboardlara çıkarak “Bir milyon turist” hedefi ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de böylesine önemli bir tanıtım fırsatına sırt çevirmesi dikkat çekti. Diğer kurumlar gibi “tasarruf tedbirleri” bahanesini ileri süren Büyükşehir Belediyesi’nin bu tutumu kentte hayal kırıklığına yol açtı. 

DYM DE ORTADA YOK!

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın AB ortaklığıyla yaklaşık üç yıl önce başlattığı ve halen DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde yürütülen ‘Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi’ kapsamında kurulan Destinasyon Yönetim Merkezi’nin de EMITT’te olmayacağı öğrenildi. 
 
EMITT’TE HANGİ ÜLKELER VE ŞEHİRLER OLACAK?

60 bin metrekarelik alanda kurulan EMITT fuarına bu yıl bakın hangi ülkeler ve şehirler katılacak.

Lübnan, Hindistan, Nepal, Küba, Malta Brezilya, Sırbistan, Azerbaycan, Yunanistan, Güney Afrika, Maldivler, Çin, Japonya, Bosna Hersek, Makedonya, İran, Kazan, Kuveyt, Bulgaristan, Tunus, Gürcistan, Endonezya, Malezya, Kırgızistan gibi ülkeler ‘Uluslararası Katılımcılar - Kış Turizmi Holü’ndeki yerini aldı. Fuarda bu ülkelerle birlikte Kayseri, Erzincan, Kars, Bursa, ve Karabük de boy gösterecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet İbili 01 Ocak 1970 02:00

    Yazık olmuş güzel bir konuya değinmiş siniz Erzurum sahipsiz olmamalı kalemine sağlık

  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Üzülerek söylüyorum ki Erzurum bu duruma müstahak. Çünkü siyasiler biliyor ki biz ne yaparsak yapalım bu halk bizim istediğimiz cekete bile oy verir. Malesef gerçek bu...

  • Cem V Kara 01 Ocak 1970 02:00

    Memmet belediyeye iş yapanların parasını ödeyemediği için komisyonu bittiğinden paramız yok diyor. Yoksa bizim Memmet yada yaverleri aynalı ve kıraç prensler fuar olacak gezmek yemek içmek olacak onlar Erzurum da kalacak he? Mesele kısa ve net budur.