Ekonomi Haber Girişi : 04 Nisan 2017 19:30

TASAM heyetinden ETSO'ya ziyaret

TASAM heyetinden ETSO'ya ziyaret
Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy ve Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Murat Bilhan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy ve Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Murat Bilhan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı makamında ziyaret etti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun öncülüğünde, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) koordinasyonunda valilik toplantı salonunda düzenlenen, 'Türkiye-İran Forumu Erzurum İstişare Toplantısı'nın ardından ETSO'ya geçen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ve Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Murat Bilhan'a, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve Ortadoğu Uzmanı Ahmet İşcan eşlik etti.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın'la, Türkiye-İran arasındaki ticaretin geliştirilmesinin bölgeye sağlayacağı katkılar konusunda görüş alış verişinde bulunan TASAM Başkanı Şensoy, ikili ilişkileri geliştirebilmek amacıyla bir yol haritası ve eylem planı hazırlanması gerektiğini vurguladı. Bunun için bölgedeki ticaret erbabının ve onların temsilcisi konumundaki kuruluşların önemli bir rol üstleneceğini kaydeden Şensoy, ticaret hacminin artmasının her iki ülke şehirlerine katma değer sağlayacağını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, ETSO olarak İran'la ticareti geliştirmek için her zaman çaba gösterdiklerini ve bu amaçla özellikle İran'ın doğusunda yer alan şehirlerin yerel idarecileri ve ticaret heyetleriyle yakın ilişki içerisinde olduklarını ifade etti. Özakalın, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini engelleyen uygulamaların ortadan kaldırılmasıyla önümüzdeki dönemde ticaret hacminin daha üst seviyelere çıkacağına inandığını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.