Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2010 15:56

Tarımsal kredi ve öğrenci bursuna zam!..

Tarımsal kredi ve öğrenci bursuna zam!..
2010 yılı son grup toplantısında Başbakan Erdoğan'dan üç adet müjde geldi.

Erzurum Ajans-Grup toplantısında konuşan Erdoğan, tarım kredi faizleri, üniversite öğrencilerine burs ve kredi faizi oranları ve ilk öğretim öğrencilerine destek miktarlarını açıkladı. İşte Erdoğan'ın 3 yeni yıl müjdesi:

 
TARIM KREDİ FAİZİ ORNALARINDA İNDİRİM

2002 yılında her 100 kişiden 62 kişinin kredisi takibe alınıyordu bu oran bugün yüzde 1.6'ya geriledi. Bizim muhalefetimiz yüzde 62'den geldiğimizi görmüyor. İnsaf yok mu yahu. İnsaf dinin yarısıdır ya. Şimdi geliyorum çiftçilere vereceğim müjdeye, tarımsal kredide faiz yüzde 59'du. Biz bunu en son yüzde 13 seviyesine kadar indirmiştik. 1 Ocak itibariyle tarımsal kredi oranını yüzde 10'a çekiyoruz. Hayvancılık ve sulama kredilerine yüzde yüz kredi faizi vereceğiz. Diğer kredilerde yüzde 0 ile 5 arasında kredi faizi ödeyecekler. Bunu yaparken bütçeye ek yük getirmiyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

2010 sonu itibariyle 200 liraya çıkardık ve aydan aya bu ödeme devam etti. Master öğrencilerine de 400 lira ödedik, doktora öğrencilerine 600 lira ödedik. Hangi rektörle görüşüyorsam bu çok önemli destek diyorlar. Bizden önce böyle destek yoktu. Her şey ortada, Halep oradaysa arşın Ankara'da. Kredi yurtlar kurumunda da öğrencilere 120 lira da beslenme yardımı yapacağız. 1 Ocak 2011'den itibaren üniversitelerin burs oranına yüzde 20 arttırıyoruz.

İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE  DESTEK

1 Ocak 2011 yılından itibaren şartlı nakit transferi miktarlarını yüzde 22 ile yüzde 50 oranında arttırıyoruz.vİlköğretime devam eden erkek öğrenci için 20 lira ödüyorduk bundan sonra 30 lira ödeyeceğiz. Kız öğrenci için ise 25 lira ödüyorduk bunu da 35 liraya çıkarıyoruz. Ortaöğretime devam eden erkek öğrenciye 35 lirayı 45 liraya kız öğrencimizinkisini de 55 liraya çıkarıyoruz. Kaç çocuk olursa hepsine ödüyoruz.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.