Bölge Haber Girişi : 30 Ocak 2010 17:10

Tarım Bakanı Eker Erzurum'da!..

Tarım Bakanı Eker Erzurum'da!..
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarım ve hayvancılığın Doğu Anadolu'nun kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

ERZURUM AJANS- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarım ve hayvancılığın Doğu Anadolu'nun kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılıkla ilgili bölgedeki sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla Erzurum'a gelen Mehmet Mehdi Eker, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarına kısa bir demeç veren Bakan Eker, tarım ve hayvancılığın bölge için önemine dikkat çekti. Bölge illerinin valileri ve sektör çalışanları ile toplanarak yaşanan sıkıntılar ve çözümleri ile ilgili toplantı düzenleyeceklerini ifade eden Eker, GAP'ın yanında DAP projesini geliştirdiklerini dile getirdi. Tarım ve hayvancılığın bölge için lokomotif görevinde olduğunu vurgulayan Eker, DAP kapmasamında yapılacak projelerin önemli olduğunun altını çizdi.

Bugünkü toplantıda tarım ve hayvancılık alanında Erzurum'da yaşanan problemleri ele alacaklarını dile getiren Eker, "Bugün Erzurum ilinde yaşanan tüm sorunları masaya yatıracağız. Yarın DAP illerini de kapsayacak bir toplantı düzenleyeceğiz. Yarınki toplantı çok geniş kapsamlı olacak. Sağlık Bakanımız, Erzurum Milletvekilleri, Tarım Bakanlığı'nın tüm birimlerinin genel müdürleri ve sektörde çalışanlar katılacak." ifadelerini kullandı.

Erzurum Valiliği'ni ziyaretinin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyerek geçen Eker, burada bir müddet Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile görüştü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.