Magazin Haber Girişi : 02 Eylül 2016 17:36

Tarık Akan hastalığını yenecek

Tarık Akan hastalığını yenecek
Türk sinemasının efsane isimlerinden Tarık Akan'ın 14 ay önce yakalandığı akciğer kanserini yeneceğine inandığı söyleyen hayranları, "Dualarımız onunla" dediler.
Erzurumajans-Türk sinemasının efsane isimlerinden Tarık Akan'ın 14 ay önce yakalandığı akciğer kanserini yeneceğine inandığı söyleyen hayranları, "Dualarımız onunla" dediler.

Tarık Akan'ın öğrencisi olan, sosyal medya hesabını yöneten Erzurumlu tiyatrocu Murat Hattatoğlu, iki hafta önce Tarık Akan'ı ziyaret ettiğini belirtti. Akan'ın yaklaşık 1 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten Hattatoğlu, "45 yıllık sanat hayatında gösterişi sevmeyen, mütevazi yaşayan birisi. O nedenle hastalığıyla gündeme gelmek hayranlarını üzmek istemedi. Fakat haber ortaya çıktı. Hocamın 14 aydır mücadelesi zaten bir direnişin öyküsü. Basında yer alan 'eve kapandı, Bodrum'a kapandı' haberleri doğru değil. Rutin kontrolleri yapılmakta ve sosyal hayatına devam etmektedir. Hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz. 'Anne Kafamda Bit Var' kitabını tiyatroya uyarladım. O yiğit adam, o büyük sanatçı, o dev aktör, hastalığına rağmen buluşmaya geldi. Oyun hakkında ve hastalık süreciyle ilgili konuştuk. Tedavisi devam ediyor ve bunu atlatacak. Hastalığını atlattıktan sonra umuyorum bu süreci anlatan bir kitap yazar. İnanıyorum ki sevgiyle, inançla, direnişle ve inatla bu hastalığı yenecek, yeneceğiz" diye konuştu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.