Bölge Haber Girişi : 25 Ocak 2018 22:30

Tarihi Mamahatun külliyesi restore edilecek

Tarihi Mamahatun külliyesi restore edilecek
Erzincan’ın Tercan ilçesinde yapımı yarım kalan Mamahatun Külliyesi (Kervansaray, Hamam, Cami, Türbe) yeniden ihale edilerek tekrar yenilemeye alındı.
Erzurumajans-Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Dr. İsmet Çalık, Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Küçük ile birlikte Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, yenileme çalışmaları yarım kalan Mamahatun Külliyesi hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, külliyede incelemelerde bulundular.

Erzincan’ın Tercan ilçesinde yapımı yarım kalan Mamahatun Külliyesi (Kervansaray, Hamam, Cami, Türbe) yeniden ihale edilerek tekrar yenilemeye alındı.

Mamahatun Külliyesi’nde incelemelerde bulunan Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Dr. İsmet Çalık, öncelikle Kervansaray ve Hamamın eksik kalan imalatları tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Dr. İsmet Çalık konu ile ilgili açılamasında; “Yüklenici sorunları nedeniyle yarım kalan ve tasviye edilen Erzincan Tercan Mamahatun Külliyesi (Kervansaray, Hamam, Cami, Türbe) yeniden ihale edilerek tekrar restorasyona alınmıştır. Yüklenici ile sözleşme imzalanmış olup yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. İşin ön görülen süresi 780 gün olarak belirlenmiştir. Öncelikle Kervansaray ve Hamamın eksik kalan imalatları tamamlanarak hizmete açılacaktır. Cami’nin restorasyonu özgün haline getirilerek yapılacaktır. Türbenin restorasyonu ve çevre düzenlemesi imalatları da en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetlerine sunulacaktır. Erzincan Tercan Mamahatun Külliyesi (Kervansaray, Hamam, Cami,Türbe) Restorasyonu İşi kapsamında yapılacak imalatlar için yaklaşık olarak 4.000.000,00 TL harcama yapılması planlanmaktadır” dedi.

Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ise, Ata yadigarı olan Mamahatun külliyesini bir sonraki kuşaklara aslına uygun ve sağlam olarak aktarılması için ellerinden gelen bütün çabayı sergileyeceklerini söyledi.

Yılmaz açıklamasında; “Restorasyonun tamamlanmasıyla İpek Yolu'ndaki Kervansaraylar zincirine bir halkanın daha eklendi. Mamahatun Külliyesinin Restorasyonu bittikten sonra biz bunun gerekli tanıtımını yapacağız. Belediye olarak işlev kazandırma konusunda yöresel tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması için bazı projelerimiz var. Bunların hepsini yapıp inşallah halkımızın, iç ve dış turizmin hizmetine açacağız” diyerek Vakıflar Erzurum Bölge Müdürü İsmet Çalık'a teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.