Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 04:20

Taraftarlar'dan Dadaş tepkisi!..

Taraftarlar'dan Dadaş tepkisi!..
Büyük Erzurumspor Taraftarları Derneğince yapılan açıklamada 2011 Dünya Üniversiteler olimpiyatlarının yapılacağı Erzurumda profesyonel bir futbol takımını olmayışının Erzurum ve Erzurumlular adına üzüntü verici bir durum olduğu belirtildi.

Erzurum Ajans-Büyük Erzurumspor Taraftarları Derneğince yapılan açıklamada 2011 Dünya Üniversiteler olimpiyatlarının yapılacağı Erzurum’da profesyonel bir futbol takımını olmayışının Erzurum ve Erzurumlular adına üzüntü verici bir durum olduğu belirtildi.

Doğu’nun başkenti konumundaki Erzurum’un tek sosyal aktivitesinin Erzurumspor olduğunu dile getiren Taraftarlar Derneği yöneticileri Erzurumsporun yaşadığı zor günlerden çıkabilmesi için şehrin yöneticilerinin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdiler.
Taraftarlar Derneğince yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

”1968 yılında kurulan futbol takımımız birkaç duyarlı Erzurumlu sayesinde yaşamına devam ettirilerek bugüne kadar gelmiştir. Gelinen bu noktada haftalardır beklememize rağmen bu güne kadar Erzurumspor’a talipli çıkmamıştır. Tek eğlencesi futbol müsabakası izlemek olan 1 milyon nüfuslu şehrin futbol takımı Erzurumspor’u cüzzamlı bir hasta gibi gösterip saf dışı bırakma emellerine bazı kesimler ulaşmak üzereler. ‘Kapansında kurtulsun’ zihniyetini günden güne şehire enpoze etmektedirler. Taşın altına elimizi koymak zihniyetinde olmayıp kolay olana kaçmayı seçmektedirler. 23 Temmuz 1919 yılında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve kurtuluşunu sağlayan bu şehir birlik ve beraberlikle yeniden Erzurum’un ve Erzurumsporun kurtuluşunu sağlayacaktır. Erzurumsporun başarıya ulaşması için şehrin yöneticilerinin ve halkın birlik beraberlik içinde olması gerekmektedir. Gösterilen bu ilgisizlik karşısında süper lig ve yıllarca profesyonel lig’de mücadele etmiş bu güzide takımımız kapanma aşamasına gelmiştir. 2011 Dünya Üniversiteler Olimpiyatlarının yapılacağı ilimizde şuan 20 bin kişilik stadyum yapılmakta fakat; bizler şu durumda yapılan bu stadyumu bülbülü olmayan altın kafese benzetiyoruz. Erzurumspor’un şehrin siyasilerinin, bürokratlarının ve iş adamlarının hiç birinin umurunda olmadığı görülmektedir. Biz Erzurumspor sevdalıları olarak bir kez daha ortak akıl toplantısında verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu kulubün kapatılması halinde başka bir kulübü desteklemeyeceğimizin bilinmesi ve tarihte Erzurumspor’u kapatanların isimlerini hergün ifşa edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Son olarak şehri yönetenlerden ve ortak akıl toplantısında söz verenlerden bir kez daha Erzurumspor’a sahip çıkmalarını istiyoruz''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.