Tansiyon yüksek tempo düşük

BB Erzurumspor şampiyonluk yarışında ağır bir yara daha aldı. Bu yenilgi bana göre İstanbulspor macından daha ağır bir hasar bıraktı. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği maçta BB Erzurumspor tempoyu her ne kadar yükseltemeye çalıştıysada rakip katı oyun anlayışıyla buna izin vermedi

Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte klasik olarak BB Erzurumspor oyunun kontrolünü eline aldı. Rakip Kocaeli Birlikspor ise takım halinde topun arkasına geçerek katı bir savunma anlayışı uyguladı. Kanat organizasyonlarıyla pozisyon üretmeye çalışan mavi beyazlı ekip rakibin kanatları iyi kapatmasıyla diğer maçalarda olduğu gibi umudunu duran toplara ve Mehmet-Nobre ikilisinin indireceği toplara bağladı. Maçın ikinci yarısına daha hareketli başlayan BB Erzurumspor özellikle sağ kanattan etkili oldu. Murat Paluli'nin  direkten dönen topu karşılaşmanın maalesef yine dönüm noktasıydı. 

Eğer buraya gelen her rakip tek pozisyon bulacak kadar kendi yarı sahasına gömülüyorsa sizin bu dezavantajı avantaja çevirmeniz lazım. Aksi takdirde içerideki maçlardaki puan kayıpları kaçınılmaz olur. 

Sezonun başında devre arasında ve sezon içerisinde; BB Erzurumspor'un ikinci bölge savunması yapan her takıma karşı zorlanacağını çünkü rakibin kanatları kapattığı zaman merkezde oyunu organize edebilecek pozisyon üretecek bir on numarası olmadığını söylemiştik. Bunu üzülerek söyleyebilirimki  zaman bizi haklı çıkarmaya devam ediyor. Maç içerisinde Mehmet ve Nobre'ye topun şişirilerek pozisyon aranması bunun sonucudur. Çünkü mevcut kadro içerisinde üzerinde  B planı uygulanabilecek bir hücum oyuncusu yok. 

Kadrosu bu kadar kaliteli ancak bu üretmekte bu kadar zorlanan bir takım yoktur bu ligde. Bunun sebebi kadronun hep aynı tarz oyunculardan oluşuyor olması. Artık bu saatten sonra yapacak birşey yok. Kadro anlamında değişmesi mümkün olabilecek birşeyde yok. O yüzden kaybedilen puanları tek bir isime veya tek bir mevkiye yıkmak acımasızlık olacağı gibi bundan sonraki süreçtede takıma zarar verir. 

Puan farkı 5...  İstanbulspor kaybedermi kaybeder. Ancak sen her maçı kazanabilirimsin işte o soru işareti.

Çünkü bugün bir kez daha gördükki buraya gelip kapanan her takıma karşı sorun yaşamaya devam ediyorsun. BB Erzurumspor şampiyon  olmak istiyorsa önümüzdeki haftalar için mutlaka B planı üretmeli. Yoksa bu oyun anlayışıyla içeride kan kaybetmeye devam eder. 

Sonuç olarak lig bitmedi. Şu an lidere en yakın takım BB Erzurumspor.

Eğer 2.sıradaki takım olarak sen ümitsiz olursan o zaman gruptaki diğer takımlar formalite maçına çıkacak demektir. Böyle bir anlayış kabul edilemez.

Şu an hangi futbol otoritesi bu tabloda İstanbulspor'u şampiyon ilan edebilir. Evet avantajı var tabiki ancak her takımın birbirini yenebildiği bu grupta her an herşey değişebilir.

O yüzden; Kaybedersen değil Vazgeçersen yenilirsin...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • daadaş 01 Ocak 1970 02:00

    kesinliklenamam mehmet oynamamalı.takım on kişi oynuyor.ortaya mustafa erhan tuna ve meert nobre çıkılmalı

  • ky2 01 Ocak 1970 02:00

    maçın 1.dk sından itibaren sanki peşimizden atlı koşturur gibi endişeli aceleci bir oyun oynuyoruz. of maçı karagümrük maçı ve bu maç hep aynı senaryo gerçi ofu yendik. ama oyun tarzları hep aynı. yani bu kadar savunma boşlamak ancak geri düşen bir takım galibiyet golü ararken son dakikalarda anca böyle bir gol yenir. yani dk daha 60 biz 10 kişi hücum yapıyoruz ne gerek var sakin futbol oynamak çok mu zor. hoca bunu görmüyor mu. yazık oldu emeklere...

  • ky 01 Ocak 1970 02:00

    oyuna hiçbir müdahalesi olmayan bir hocayla bu kadar olur... bu kadar yazı yazıp bu konuya değinmemek ayıp olmamış mı? dünyada eleştirilmeyen hoca bir tek ahmet yıldırımdır. erzurum medyası niye sessiz. İstanbulspor maçını analatan sensin istanbulun hocası bir değişiklik yaptı bitirdi maçı ama bizim hocamız 70-80-90 dk oyuncu değiştirir ama taktik değiştirmez yani böyle bir hava yakalamışken bu düşüş hiç olmadı inşallah toparlanırız ama sizin gibi medyadaki isimlerin eleştirmesi lazım yoksa gitti bu sezon

  • muhammet güllük 01 Ocak 1970 02:00

    Bizde inanmak yok koceli yattı yatı maçı aldı atamasan atallar zaten bizim bazı seyirciler stata değil yakınına bile koyulmaz herzaman pislik pislik buna care bulunmalı biz golde suskunuz zaten mehmet albayrak sıfır anca bizi çileden çıkarıyor ona da bir morel vermek lazım savaş oynamalı halil yedekden girmeli erhan ferit ikili bir oynamalı nobre ortaalanda değil golcu bibi oynamalı kaleciler zaten hava 90 biraz sorumluluk almalılar sitil değişmeli herkes bizi çözdü