Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2010 03:04

Tanriverdi Başkan Cengiz'i ziyaret etti!..

Tanriverdi Başkan Cengiz'i ziyaret etti!..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'i ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti. Beraberinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Tarıkdaroğlu ile birlikte Başkan Cengiz’i ziyaret eden Tanrıverdi, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gül’ün de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Cengiz, çalışmalarını hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyeleri kanunuyla merkez ilçe statüsüne kavuşan Aziziye ilçesinin sınırlarının oldukça geniş olduğunu ifade eden Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, belediyenin yükünün artmasına karşın, genç başkanın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.
BELEDİYELER YEREL KALKINMANIN LOKOMOTİFİDİRLER
Yerel Yönetimler Danışma Meclisi toplantısı için Erzurum’da bulunduğuna dikkat çeken Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin projelerini yerinde görmek ve talepleri almak üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.
AK Parti’nin yerel yönetimleri önemsediğini ifade eden Tanrıverdi, “Belediyeler önümüzdeki yılların temel dinamiği ve yerel kalkınmanın lokomotifidirler. Yerel kalkınma dendiğinde AK belediyecilik akla gelir. Bizim belediyecilik anlayışımızda seçimleri düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek hizmet üretimi vardır. Bu kapsamda, çalışmaları yerinde gördüğümüz gibi, yerel yöneticilerimizle toplantılarda ve farklı platformlarda bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmakta, karşılıklı deneyim ve tecrübelerimizi paylaşmaktayız. Bu şekilde vatandaşımız çağdaş belediye hizmetlerini görmekte, sağlıklı bir çevre, sosyal bir belediyecilikle tanışabilmektedir.” ifadelerini kullandı.
CENGİZ: BELEDİYE-HALK BÜTÜNLEŞMESİYLE MARKA İLÇE HEDEFİNE YÜRÜYORUZ
Görevde bir yılı geride bırakırken ilçenin önemli sorunlarına çare ürettiklerini ifade eden Başkan Cengiz, Aziziye’nin kentsel dönüşümün örnek ilçesi olduğunu ilçenin önemli bir bölümü için Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararı çıkarıldığını ifade etti. Şehrin girişi olan ilçede kentsel dönüşümün büyük önem arzettiğinin altını çizen Başkan Cengiz, ilçenin sorunlarının çözümünde belediye halk-bütünleşmesinin önemli rol oynadığına vurgu yaparak, Gezköy’ün kentsel dönüşümünün hak sahipleriyle yapılan istişare toplantıları neticesinde gerçekleştiğini ve 4,5 milyon TL ödeme yapıldığını kaydetti. İlçenin termal turizm açısından büyük potansiyel barındırdığının altını çizen Başkan Cengiz, “Turizm Merkezi vizyonuna uygun marka bir ilçe oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizin sahip olduğu jeotermal zenginliği harekete geçirme ve il ekonomisine kazandırma çabasıyla bir dizi atılımlar gerçekleştiriyoruz. Bunun için turizm merkezi vizyonuna uygun projeler üretiyor, kendi kaynaklarımızı etkin ve verimli şekilde kullanarak, hem yatırım yapıyor, hem de hizmet üretiyoruz.” diye konuştu.
Örnek ilçe ve marka bir belediye oluşturma hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Başkan Cengiz, “Geride bıraktığımız bir yılda belediyeciliğin her alanında var olduk. Bilgiyi, insanı ve parayı iyi yönetme anlayışımız meyvelerini vermeye başladı ve ilçemizde bir değişim hamlesi başlattık. Hizmete doymuş bir ilçe oluşturma hedefiyle gece gündüz hizmet üretirken, sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz etkinlik ve kurslarla da ilçemizde sosyal hayata canlılık kazandırıyoruz.” ifadelerini kullandı. aşkan Cengiz, daha sonra Tanrıverdi ve Sekmen’e birer Oltu Taşı tespih hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.