Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Tandıra düşen çocuk yandı

Tandıra düşen çocuk yandı
Iğdır`da 2 yaşındaki bir çocuk annesinin ekmek pişirdiği tandırdan ekmek almak isterken tandıra düştü.
Erzurum Ajans-Iğdır`da 2 yaşındaki bir çocuk annesinin ekmek pişirdiği tandırdan ekmek almak isterken tandıra düştü. Annesinin kurtardığı çocuk, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Iğdır`a bağlı Hoşhaber beldesinde yaşayan Aynur Ateş, en küçük çocuğu Eda Ateş`i (2) de alarak tandırda ekmek pişirmeye başladı. Tandırın alevinde su kaynatmak için su getirmeye çıkan anne Aynur Ateş, küçük kızının çığlıkları ile geri döndü. Annesinin yokluğunu fırsat bilen minik Eda, tandırda pişen ekmeği almak isteyince tandıra düştü. Kızının yandığını gören Anne, Eda`yı kendi imkanları ile tandırdan çıkarıp Iğdır Devlet Hastanesi`ne kaldırdı. Minik Eda, Iğdır`daki ilk
müdahalenin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi`nde tedaviye alındı. Vücudunun bazı bölgelerinde, kollarında ve ayaklarında ikinci derecede yanık oluşan Eda Ateş`in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Kızının başından bir an olsun ayrılmayan acılı anne Aynur Ateş, "Ekmek pişirdiğim esnada tandırın ateşi fazla olduğu için su koyup kaynatmayı düşündüm. Evde kimse olmadığı için küçük kızımı yalnız bırakamadım. Ben ekmek pişirirken o da yanımda oyun oynuyordu. Ben ekmeği pişirdikten sonra köz halinde bulunan tandıra ısınması için su getirmeye gittim, o esnada ağlama sesi duydum. Geri döndüğümde kızımın tandıra düştüğünü fark ettim. Tandır içerisinde pişen ekmeği almak isterken tandıra düşmüş. Çok
üzülüyorum, vicdan azabı çekiyorum. Allah`ıma kızımı bana bağışlaması için her gün dua ediyorum" dedi.
Eda bebeğin durumunun iyiye gittiğini söyleyen anne Ateş, "İlk başlarda ayak parmaklarının kesileceği söylendiğinde çok korktum çok üzüldüm fakat durumu iyiye gidince doktorlar ayak parmaklarını kesmekten vazgeçti şimdi ise daha iyi olacağı günleri bekliyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.