Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Takkeli ve şalvarlı futbol maçı

Takkeli ve şalvarlı futbol maçı
Erzurum Kuran kursunda eğitim gören erkek öğrencileri takkeli ve şalvarlı olarak halı sahada futbol maçı yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum Kuran kursunda eğitim gören erkek öğrencileri takkeli ve şalvarlı olarak halı sahada futbol maçı yaptı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Özel Fatih Kuran Kursunda eğitim gören erkek öğrencileri takkeli ve şalvarlı olarak halı sahada futbol maçı yaptı. Daha çok köylerden gelen çocuklardan yatılı olarak dini eğitim gördükleri kursa katılanlardan bazıları top oynarken tespih çekti.

Çevre il ve ilçelerden gelerek Şükrüpaşa Mahallesinde yatılı okuyan Özel Fatih Kuran kursunun erkek öğrencileri, hocalarının izniyle yine aynı semtte bulunan futbol sahasına giderek aralarında maç yaptı. Forma, şort, eşofman yerine gömlek ve şalvarlı olarak çıkan takkeli öğrencilerin maçı kıran kırana geçti. Yoldan geçenlerin rakip kaleye gol atmaya çalışan ve 10- 18 yaşlarındaki öğrencilerin maçını bir süre izledi. Bulundukları mevki nedeniyle topla daha az buluşan öğrencilerden bazıları ise tespih çekti. Yaklaşık bir saat süreyle futbol oynayan çocuklar, daha sonra Kuran kursuna döndü.

Merkez Söğütlü Köyü`nden gelerek Özel Fatih Kur`an kursunda dini eğitim aldığını söyleyen Onur Küçükler, kıyafetleri nedeniyle yoldan geçenlerin kendilerine ilgiyle baktığını söyledi. Bunların kendilerini rahatsız etmediğini ifade eden öğrenci, herkes gibi kendilerinin de futbol oynamaya hakları olduğunu söyledi. Takkeli gezmenin sünnet olduğunu belirten Küçükler, "Kuran kursunda ders dışında futbol oynuyor ve yüzmeye de gidiyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.