Spor Haber Girişi : 09 Ağustos 2018 19:30

Tahkim’den tokat gibi karar

Tahkim’den tokat gibi karar
Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, son toplantısında öyle bir karar verdi ki TKF Başkanı Erol Yarar’ın “tek adaylı seçim” hayallerini suya düşürdü.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, son toplantısında öyle bir karar verdi ki TKF Başkanı Erol Yarar’ın “tek adaylı seçim” hayallerini suya düşürdü. 

Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) geçen 10 Mayıs’ta yapılması gereken 4’üncü Olağan Genel Kurulu öncesinde Başkan adayı Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’yı tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk eden TKF Başkanı Erol Yarar’a SGM Tahkim Kurulu bir kez daha “dur” dedi. Son toplantısında Doç. Dr. Kıyıcı’nın itirazını kabul eden Tahkim Kurulu tedbirin kaldırılmasına karar verdi. 

YARAR SUNUM YAPAMAYACAK

Bu arada bir önceki toplantıda 13 Eylül’de yapılması ‘kesin olarak’ karara bağlanan 4’üncü Olağan Genel Kurulunun gündem maddeleri arasına ‘usulsüzce’ “2014-2018 arası federasyon faaliyetlerinin sunumu” maddesini koyduran Başkan Yarar’a Tahkim Kurulu geçit vermedi. Sunum maddesinin TKF Ana statüsünün 24/2. maddesinin “Genel Kurul gündeminde açılış, divan kurulu seçimi, mali rapor ile faaliyet ve denetim raporlarının görüşülerek kabulü ile yönetim kurulunun ibra edilmesi, yeni döneme ait bütçenin görüşülüp onaylanması, seçim maddesiyle ihtiyaç halinde değir hususlar yer alır” hükmüne aykırı olduğunu açıklayan Tahkim Kurulu, bu anlamda yapılan itirazı da kabul ederek sunum kısmının 4’üncü Olağan Genel Kurul çağrısından çıkarılmasına karar verdi. 

İŞTE O KARAR


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.