Sürecin Nedenleri

Heyecanla başlayıp umutlarla devam eden ancak hayal kırıklığıyla noktalanmaya hazırlanan bir sezon....

BB Erzurumspor- Fenerbahçe maçı aslında kötü bir sürecin sonu oldu diyebiliriz. Bu maça kadar sezon içerisinde bu kötü sürecin etkilerini gördük. Rakiplerin kaybettiği puanlar umutlarımızı bu haftaya taşımamızda başrol oynadı...

Akşam oynanan maçla ilgili konuşulacak bir şey yok... Sadece şunu söylemek lazım. İbrahim ve Eduok saha dışındayken Leo orta saha, Lokman forvet oynuyorsa sizin zaten kazanma ihtimaliniz yok.

Eduok oyun içerinde ne kadar etkisiz olursa olsun saha da gole dönük tek isim o... Rashad’ı da kadro dışı bıraktığınız bir ortamda böyle bir hamle yapma hakkınız yok.

Rashad bildiğim kadarıyla oynamadığı için hocaya sitem ediyor. Hamza Hamzaoğlu da bu durum karşısında kadro dışı bırakıyor hocayı... Son iki hafta kan kusup kızılcık şerbeti içmek gerekirken egolarınıza bir takımı kurban etmek  büyük bir hatadır.

Dünkü maçta Fenerbahçeyi Erzurumspor’un saha da ki takımı hariç her takım yenebilirdi... Ama dediğimi gibi kötü başlayan bir sürecin son noktası oldu adeta...

Sezon başında takım planlaması yanlış yapıldı...

Daha doğrusu plan bile yoktu...

Hazırlıksız yakalandı BB Erzurumspor... Takımın iskeletini ligi bilen kaliteli isimlerden kurulması gerektiğini defalarca söylenmesine rağmen yapılan transferler risk transferleri yapıldı.... Ve yeni çıkan bir takım bu kadar riski kaldıramadı.

Devre arası kongre geç yapıldı. 

İlk yarı tamamlandığında en çok transfere ihtiyacı olan takımın başkanı bile belli değildi. Havuzun daralması ve belirsizlik telaşlı transferlere sebep oldu.

Transferler fiyasko...

Ligin en kötü en kalitesiz transferlerine imza attık diyebiliriz. Yetmiyormuş gibi bu isimlerin transfer döneminde sır  gibi saklanması daha büyük facia... Siz Kone’nin bırakın isminin duyulmasını vitrine koysanız gelip kimse almaz bu ligden...

İklimi Erzurum’a yakın diye ilkel bir düşünce sonunda gidip Norveç ikinci lig forvetini getirirseniz gol sorununuz çözülmez sadece  şekil değiştirir...

Lobi eksikliği

Burası Kurtlar sofrası... Burada maçlar sadece saha da oynanmaz. Üç gün önce skandal kararlara imza atan Suat Arslanboğa üç gün sonra sizin maçınıza atanabiliyorsa bu sizin lobi gücünüzün eksikliğidir.

Ayrıca;

Biz haftalar önce B planı olması gerektiğini aksi takdirde sezon sonunda Erzurumspor’un kritik dönemleri belirsizlik içerisinde geçireceğini söylemiştik. Şu an B planı maalesef yok. Umarım bunun sıkıntısı önümüzdeki sezona yansımaz.

Ligin tamamlanmasının ardından yoğun bir süreç bizi bekliyor... Bu sürecin iyi yönetilmesi BB Erzurumspor’un geleceğini  ortaya koyacaktır..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Ben hep söyledim 1.liğ hoçasının süperliğ de işi ne hayali belli takımın iskeleti berbat bizim kendi oyuncularımız olsaydı eminim liğde kalırdık hamza bey rashat kadro dışı bırakmış büyük bir iş yapmış şu zamanda o adamı neden onbirde oynatmazlar halendaha aklım ve mantıgım almıyor eyer beni tekniksirektör yapsalar bunlardan iyi 11 cıkartırdım yazıklar olsun opset i 11 oynak rashat yok tabiki sorun yaşarsın hamza!

  • Bilirkişi 01 Ocak 1970 02:00

    👏👏