Siyaset Haber Girişi : 13 Ocak 2013 23:41

''Süreç aksadı diye bakmak doğru değil''

''Süreç aksadı diye bakmak doğru değil''
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Gezisine giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları.
Erzurumajans-"Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra dikkatli izliyoruz. Dışarıdan ve içeriden bilgi alıyoruz. Değişik kanallardan sonuçta olayın aydınlığa kavuşturulmasını hep beraber bekliyoruz. Bu konuda asıl görev Fransız hükümetine düşmektedir.Olayın olduğu yer fransız istihbaratı ve polisinin sürekli gözetim altında tuttuğu bir yer olduğu biliniyor bu nedenle önümüzdeki süreçte olayın aydınlığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Bir infaz oldu dolayısıyla süreç aksadı diye bakmak doğru değil süreç kendi içinde eğer hükümetin böyle bir kararlılığı varsa kendi içinde yürümeli"

KREDİ POLEMİĞİ

Hükümet sorunu çözeceğim diyor. Eğer sorunu çözecekse biz bundan memnuniyet duyarız hükümete kredi açarken 4 şart öne sürdük. Bunları yaptığı takdirde elbetteki o görüşmelerden bizim anlayışımıza uygun bir çözüm yakalanmışsa ona destek vereceğiz ama boyutları belli olmayan içeriği belli olmayan bir konuda bizim kalkıp da
yüzde yüz size her konuda destek vereceğiz dememiz söz konusu olamaz.

PARTİ İÇİNDEKİ SESLER

Herhangi bir farklı ses yok. Bu olayın otuz yıldır silahla çözülemeyeceğini herkes biliyor kabul ediyor. O zaman biz hep sorunun çözümüne yönelik farklı stratejiler ve yol haritaları belirlememiz gerekiyor. Olay çok boyutlu bir olay eğer siz biz neden toplumsal uzlaşmadan söz ediyoruz gerekçesi bu toplumun yüzde birlik kesiminin bile önemli katkılarının Olacağına inanıyoruz. Çünkü biz bir toplumsal uzlaşmayla bu kadar kritik köklü bir sorunu çözelim dedik.

ZONGULDAK'TAKİ MADEN FACİASI


Sağlıklı çalışan bir demokraside Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji Bakanlarının koltuklarından ayrılması lazım. 6 kez o patlamanın olduğu maden ocağında çalışma koşulları yoktur diye tutanak tutuldu her seferinde Bakanlık önüne konuldu ama siz çalışmanıza devam edin denildi. O işçiler yaşamlarını yitirdi hesabını veren yok. Denetimlerin gereği yapılmıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.