Ekonomi Haber Girişi : 19 Haziran 2019 18:30

STK'lar tek ses oldu

STK'lar tek ses oldu
Erzurum’da uçak bilet fiyatlarındaki çifte standart ve sefer sayılarının düşürülmesi sivil toplum örgütlerini uzun bir aradan sonra bir araya getirdi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da uçak bilet fiyatlarındaki çifte standart ve sefer sayılarının düşürülmesi sivil toplum örgütlerini uzun bir aradan sonra bir araya getirdi. Tek ses olan STK’lar, “Erzurum gibi bir kent böylesi bir muameleyi haketmiyor. Siyasilerin de desteğiyle bir an önce bu durum çözüme kavuşturulmalı” açıklamasında bulundular.

Erzurum Ajans’ın ‘Biri bunu izah etsin’ başlıklı haberle gündeme getirdiği bilet fiyatlarındaki çifte standart uygulaması ve uçak sefer sayılarının düşürülmesine sivil toplum örgütleri de seslerini yükseltti.

ESOB: BÜYÜK BİR HAKSIZLIK



Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, bu anlamda Erzurum’a büyük haksızlık yapıldığını söyledi. Hava yolu ulaşımından toplumun her kesiminin yararlandığını anımsatan Başkan Fırat, “Bilet fiyatlarının diğer şehirlerle farklılık göstermesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Hele ki hemen hemen aynı mesafede olan şehirlerle mukayese edildiğinde Erzurumluların daha yüksek ücret ödemesi büyük bir haksızlıktır. Bununla birlikte sefer sayılarının düşürülmesi de büyük bir yanlışlık. Son dönemde özellikle başkent seferlerinin ikiye düşürülmesi hepimizi mağdur etmektedir. Tüm bu yanlışlardan siyasilerimizin de desteğiyle bir an önce dönülmesi gerekmektedir” dedi.

ETB: TURİZM ŞEHRİ OLDUĞUMUZU UNUTMASINLAR



Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral da bir turizm kenti olan Erzurum’a böylesi bir yaklamışın reva görülmemesi gerektiğini vurguladı. Erzurumluların kış sezonunda yaşanan uçak iptal ve rötarlarıyla mağdur olduğunu yaz döneminde de bilet fiyatlarındaki artış ve sefer sayılarının düşürülmesiyle karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Başkan Oral, “Erzurum gibi tarihi ve turistik potansiyeliyle öne çıkan bir şehir böylesi muameleyi haketmiyor. Siyasilerimiz ve bürokratlarımız başta olmak üzere bu konuya hassasiyetle eğilmeli gerekirse oluşturulacak bir komisyonla konunun çözümü için kaynağında çalışma yapılmalıdır. En kısa sürede bu durumun düzeltilmesi için biz Borsa olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

OSB: ÇOK YANLIŞ UYGULAMA



Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç ise firmaların hava yolu politikalarını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de en pahalı bileti Erzurumluların aldığını öne süren Başkan Urkuç, “Bu konuda hepimiz mağdur oluyoruz. Hem çok pahalı bilet alıyor hem de istediğimiz zaman ulaşım sağlayamıyoruz. İş toplantıları için sıklıkla hava yolunu kullanmak durumundayız ancak bu olumsuzlar yüzünden ciddi zaman kayıpları yaşıyoruz. Başta bilet fiyatlarının yeniden düzenlenmesi olmak üzere sefer sayılarının artırılması en büyük beklentimiz. Bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

ETSO: SEFER SAYILARI ARTIRILMALI



Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik de Erzurum’dan İstanbul ve Ankara’ya uçak seferleri sayısının yaz döneminde azaltılmasının bilet fiyatlarını artırdığını söyledi. Yücelik, Kış aylarında bile tarifeli uçuşların artmasını istediğimiz şehrimizde yaz aylarında da yolcu trafiğinde ciddi bir artış oluyor. Erzurum ile aynı ölçekteki başka illere baktığımızda; büyükşehirlere uçuşların daha fazla olduğunu ve bununla birlikte bilet fiyatlarının daha makul seviyelerde olduğunu görüyoruz. Öyle ki; bizler Ankara veya İstanbul’a 1 buçuk 2 katı daha fazla bilet parası ödüyoruz. Direkt uçuşlarda bilet fiyatları daha uygun olurken, 1 veya 2 aktarma ile bu şehirlere ulaşmanın maliyeti bir yolcuya 500-600 lirayı buluyor. Bu sebeple, özellikle Ankara ve İstanbul’a direkt uçuşların artırılmasını istiyoruz.  Yaşadığımız bu durumla ilgili serzenişlerimizi ve beklentilerimizi her fırsatta yetkililere iletiyoruz. Hemşehrilerimizin bu yöndeki haklı taleplerinin dikkate alınması için her zaman olduğu gibi yine girişimlerimiz devam edecek ve konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halil KARA 01 Ocak 1970 02:00

    Mevzu fakirlik zenginlik değil. Erzurum gibi bir şehir sıradan bir anadolu şehri değil olamaz. Trabzon daha dün büyükşehir oldu. Ama siyaset güçleri var, yani yalnız değiller.

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Durum çok yazık vah ki ne vah hersey Erzuruma kalmış kazıklama memleketi olmus artık. Kim nereden ne koparirsa

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Yav bu bilet işi ne kadar stk başkanlarına dokunmuşl ki neyseki bir konu da tek ses olmayı başarmışlar. YANİ ŞUNU DİYORUM UÇAK A SIK BİNENLERİN KONUSU GARİBAN VATANDAŞIN DEĞİL......

  • Halil KARA 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razı olsun sizden. Gerçekten ciddi bir konu. Milletvekillerimizden de aynı tepkileri vermelerini ve gerekli mecralar ile görüşmelerini temenni ediyoruz.