Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2010 14:42

Spor yazarlarından tesislere övgü!..

Spor yazarlarından tesislere övgü!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın resmi yayıncısı TRT, organizasyon için inşa edilen tesislerden yaptığı canlı yayınlarını sürdürüyor.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın resmi yayıncısı TRT, organizasyon için inşa edilen tesislerden yaptığı canlı yayınlarını sürdürüyor. Kayakla atlama tesisleri önünden gerçekleştirilen bu haftaki yayına tesis gezisi için Erzurum’da bulunan Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi gazeteciler katıldı. TRT Muhabiri Murat Kaban’ın sorularını yanıtlayan AIPS üyesi Kuzey Kombine Biatlon Komite Başkanı Rolf Arne Odin, Buz Hokeyi Komite Başkanı Ernst Niklaus Zaugg ve TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır tesisler karşısında duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ODİN: BİZİM TESİSLERİMİZDEN DAHA YENİ

Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) Norveçli Rolf Arne Odin, yöneltilen bir soru üzerine tesislerin zamanında ve teknik açıdan mükemmel şekilde inşa edilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Odin, “Çok harika, heyecan verici tesislere sahipsiniz. Norveç’te bulunan tesisler eski. Buradaki tesisleri görünce etkilendim. Oyunların Erzurum’a verildiğini ilk duyduğumda gerçekten doğru olduğuna inanamadım. Fakat daha sonra insanlarla konuşup orada neler olduğunu öğrendiğimde, kış oyunlarıyla ilgili her şeyin muhteşem ilerlediğini gördüm” dedi.

ZAUGG: SPOR RUHUNU YÜCELTECEK

AIPS Buz Hokeyi Komite Başkanı Ernst Niklaus Zaugg ise, iki gün süren tesis gezisi sırasında gördükleri karşısında çok etkilendiğini söyledi. Tesisler sayesinde kış sporlarında yeni bir rakip ortaya çıkacağını belirten Zaugg, ‘’Yapılan tesisler içinde beni en çok etkileyen buz hokey salonu ve atlama kuleleri oldu. Erzurum, kazandığı bu tesislerle kış sporları ruhuna da katkıda bulunacak’’ dedi.

ÇAKIR: KONUKLARIMIZ KARŞISINDA BAŞIMIZ DİK OLDU

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Sekreteri Ahmet Çakır ise, Cumhuriyet tarihi boyunca en kaliteli organizasyon çalışmasının Erzurum’da gerçekleştirildiğini söyledi. Çakır, “58 yıldır bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak bu tür şeyler biz de mutlaka bir yerlerden aksar, eksik kalır, yanlış kalır, son dakikaya kalır. Ve durmadan da bununla da ilgili haberler çıkar. Belki de ilk defa Erzurum’daki bu tesislerin yapımında buna benzer şeyler hiç olmadı. Ve hepsi mümkün olabilecek en güzel şekilde, en doğru şekilde yapıldı. Tahmin ediyorum ki her aşamada uzmanlardan yeterli yardım alındı. Dolayısıyla da belki de Cumhuriyet tarihi boyunca herhangi bir organizasyona en kaliteli şekilde burada hazırlanıldı. Bunu her ayrıntıda görmek beni derinden mutlu ediyor. Bu ülkenin bir insanı olarak ve aynı zaman da TSYD Genel Sekreteri olarak her şeyle iftihar ettim. Konuklarımız karşısında başımız dik oldu” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.