Bölge Haber Girişi : 23 Eylül 2010 00:04

SP Yönetimi Kayyuma Devredildi!

SP Yönetimi Kayyuma Devredildi!
Mahkeme Saadet Partisi'ni kayyuma devretme kararı aldı...

Erzurum Ajans-Mahkeme Saadet Partisi'ni kayyuma devretme kararı aldı...

Temmuz ayı sonunda Oğuzhan Asiltürk'ün şikayeti üzerine açılan davaya bakan 21. Asliye Hukuk Hakimi Amet Metin Tözün, olaylı geçen kongre için ihtiyati tedbir kararı vermek ve kongre evraklarına el koymak üzere polis eşliğinde Genel Merkez'de arama yapmıştı.

USÜLSÜZLÜK YAPILDI İDDİASI

Açılan davalarda, kongrede usülsüzlük yapıldığı, Saadet Partisi'nin mevcut yönetiminin de bu yüzde hukuken geçerli olmadığı iddia edilerek partinin davalar sonuçlanana kadar kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi istenmişti.

SAADET PARTİSİ'NDEN KAYYUM KARARINA İLK AÇIKLAMA

Bu karar bizim için bir son değildir. Bu karar Türk siyaset hayatında yeni bir başlangıçtır.

KAYYUMA DEVREDİLDİ

Davada karar çıktı. Mahkeme, SP yönetiminin kayyuma devredilmesine karar verdi. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi. Böylece Türkiye'de ilk kez bir parti kendi kongresindeki usülsüzlük iddiasıyla kayyuma devredildi. Genel Başkan Numan Kurutulmuş'un yetkileri alındı, Genel Başkanlığı iptal edildi.

3 ÜYE KONGREYE ÇAĞIRMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme, bu 3 üyenin, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.

KURTULMUŞ'TAN ACİL TOPLANTI

Mahkeme kararının ardından SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hukukçu kurmaylarını acil toplantıya çağırdı.

KAMALAK'TAN AÇIKLAMA

Karar üzerine açıklama yapan Mustafa Kamalak,  "En geç 1 ay içinde kongre yapılacak" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ ADAY OLMAYACAK

SP eski Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Bekaroğlu SP yönetiminin kayyuma devredilmesinin ardından şöyle konuştu:

Numan Kurtulmuş’la Hoca ve ekibin arasında öyle şeyler oldu ki. Bundan sonra herhalde beraber yola devam etmek pek mümkün olamayacak.

Sayın Kurtulmuş sanırım bundan soran kayyum eliyle yapılacak kongrede aday olmayacak diye düşünüyorum.

HOCA NE YAPMAK İSTİYOR

Hoca ne yapmak istiyor anlamakta zorlanıyorum. İlk seçimlerde çok rahat barajı geçecek bir parti konumunda olan bir partiyi neden sabote ediyorlar, kimlere hizmet ediyorlar, başka güçlere mi hizmet ediyorlar anlayamıyorum. Numan Kurtulmuş yola başka bir şekilde devam eder mi onu da bilemiyorum. Birkaç hafta içinde kongre toplanacak. Bu imzaları verenler gider kendi başlarına kongre yaparlar.

SEN KURDUN,SEN BATIR

Kurtulmuş, Türk siyasetinde gelmiş geçmiş en nazik beyefendi figürlerinden biridir. Hoca'nın ikili görüşmelerde söyledikleriyle yaptıkları bir değil. Uzlaşma mesajları verilirken, illerde kongreler yapılmaya çalışıldı. Kurtuluş ve ekibi 40'a yakın il kongresi yaptı.

Bunlar kalkıp delege oyunlarının ustası Önder Sav'a gidip taktikler alarak partiyi buraya soktular. İş çığrından çıktı. Bundan sonra kavga etmenin bir anlamı yok. 'Buyur hocam; sen kurdun, sen batır' deyip bırakıp gitmek gerekiyor."

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞEREF MALKOÇ

Bu kararla Türkiye'de bir ilk yaşanıyor. Bir partinin kongresi kayyum aracılığıyla yapılacaktır. İşin ilginç olan yanı davanın tarafının kayyum olarak atanmasıdır. Mahkeme dosyasına Danıştay'ın internet sitesinde olmayan kararlar girmiştir.Bu karar bizim için son değildir. Bu karar Türk siyasi hayatında yeni bir başlangıçtır.

RUŞEN ÇAKIR: SP İVMESİNİ KAYBETTİ!

Gazetemiz yazarı Ruşem Çakır da son gelişmeleri şöyle değerlendirdi;

Zaten daha önceden, kongrede yaşananlardan sonra çömlek patlamıştı. Saadet Partisi’nin seçime güçlü bir şekilde giremeyeceği ortaya çıkmıştı. İftarlarda yaşananlar tam bir skandaldı. Erbakan’a yakın olanlar kazandı. Her halükarda, yeni kongrede ortak listede çıksa bundan sonra SP artık yaralı bir partidir. Listelerde mutabakat olmama ihtimali de çok yüksek.

Kongrenin iptali için imza vernler arasında olan Kamalak kayyum oldu. Erbakan’ın çevresindeki isimler yönetimi aldı.

Sorun şu ki…Herkes Erbakancı. Kurtulmuş ta öyle… Erbakancılığın ötesinde Milli Görüş’ü nasıl taşımak gerektiği konusunda bir tartışma var. AKP bugün zor bir duruma düşerse SP’nin onu alternatifi olacağını düşünenler artık bundan vazgeçmişlerdir. SP ivmesini kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.