Bölge Haber Girişi : 31 Ağustos 2010 04:36

Soylu:12 Eylül rönesans olacak!..

Soylu:12 Eylül rönesans olacak!..
Demokrat Parti (DP) eski genel başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylül referandum gününün demokrasinin rönesansı olacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Referanduma 'evet' çağrısında bulunan  DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, dün Erzurum'daki eski DP mensupları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve işadamları ile iftarda bir araya geldi.

 1960'dan beri yargı, askeri vesayetinin yerleşik iktidarlar ortaya koyduğunu belirten Soylu, 12 Eylül referandum gününde milli iradenin iktidar olacağını söyledi. Referandumun Türk milletinin son 50 yılda önüne gelen büyük fırsatlardan biri olduğunu kaydeden Süleyman Soylu, bu fırsatın değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Soylu, "28 Şubat bu ülkede manevi katliamın yanında ekonomik bir kayba neden olmuştur. 1995'te iptal edilen bankalar kanunun 69. maddesiyle, yani bankaların içini boşaltanların cezai müeyyidelerinin ortadan kalkmasıyla gelen muhafızlar, bu ülkede 55 milyar Dolar hortumlamıştır" dedi. 2007'de yapılan cumhurbaşkanlığı Seçim sürecine katılmayan Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun durumunu hatırlatan Soylu, o dönem Ağar ve Mumcu'nun millet tarafından cezalandırıldığını aktardı.

"MİLLETİMİZ, 1961 VE 1982 ANAYASALARININ RUHUNA DOKUNACAK"

Referandumdan sonra Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını dile getiren Soylu, "Bu iktidar partisine güven oyu değildir. Bunu diyenler yalan söylüyor. Bunu söyleyenlerin derdi 1961 ve 1982 anayasasının özüne ve ruhuna dokundurtmamaktır. Allah şahittir. 12 Eylül akşamı o anayasaların özüne de ruhuna da bu millet dokunacaktır. Benim derdim var, ciğerim yanıyor. Derdimin noktası 1960 darbesi, 1971 muhtırasıdır. Ülkemizde inançlı insanlara sürek avı yapıldığı, ilmihal okuyor diye risale okuyor diye bir şekilde hapishanelerde sürünmeye çalışıdığı, 1980'lerde bu ülkenin genç çocuklarının tarumar edildiği dönemler var" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden birinin 145. madde olduğunu vurgulayan Soylu, bu değişikliğin sivilleşmenin teminatı olduğunu savundu. Parlamentonun vaseyet sistemi tarafından külkedisi muamelesi gördüğünü anlatan Soylu, birilerinin milli iradeye tahammül edemediğine değindi. 12 Eylül gününün Türkiye'nin demokrasi rönesansı olacağına dikkat çeken Soylu, refrandum gününde Türkiye'nin tarihi bir süreç yaşayacağını ekledi. DP'den ihraç edilmesi olayını da ifade eden Soylu, bunun referandumdan önemli olmadığını belirtti.

Soylu, "Trabzon'da bununla ilgili son kez konuşacağım. Benim ihraç edilemem Türkiye'nin 12 Eylül akşamı yaşayacağı büyük sevinçten, büyük demokrasi buluşmasından çok önemli değildir. Ben ferdim, bir fert mağdur da olabilir ama bir fert mağdur olurken bütün ülke mağrur olacaktır. Ağrı, daha sonra Trabzon, Çorum, Gaziantep, İstanbul, Uşak, Isparta, Antalya'da olacağım. 12 Eylül'e kadar evet için çalışacağım. Bu ülkenin bir bireyi olarak bunu bir namus meselesi olarak görmekteyiz. 12 Eylül akşamı bu kararı alanlara bu millet cevabı verecektir. Niçin bu işin kimler tarafından neden yapıldığını anlatacağım. 12 Eylül'den sonra biz onların hakkından geliriz" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan, DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun katıldığı iftarın verildiği salonda MHP Yakutiye İlçe Başkanlığı da iftar verdi. MHP'li yöneticiler, iftar yemeği sonrası Soylu'nun konuşmasını beklemeden salondan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.