Teknoloji Haber Girişi : 13 Nisan 2015 20:11

Sosyal paylaşım siteleri yuva yıkıyor

Sosyal paylaşım siteleri yuva yıkıyor
Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, "Sosyal paylaşım siteleri yuva yıkıyor. Bilgisayar oyunları yüzünden 'nasılsın' diye sorduğunuzda yanıt veremeyen bir nesil yetişiyor" dedi.
Erzurumajans-Atakum Belediyesi tarafından organize edilen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın katılımıyla gerçekleşen 'Motivasyon ve Başarı' konulu seminere OMÜ'lü öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere farklı bölümlerden yüzlerce OMÜ öğrencisinin yanı sıra Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi olan eşi Fatma Taşçı katıldı.

Gençlerin bilinçlendirilmesine ve bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Gençlerimizin daha başarılı olması ve geleceğe daha emin adımlarla yürümeleri için bu tür seminerlerin önemli olduğunun bilincindeyiz. Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ilçemizde olması bizim sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor" diye konuştu.

Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ise konuşmasında seminere gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekerek, "Bugün burada gerçekleşen seminere gösterilen ilgi karşısında büyük bir memnuniyet duydum. Geleceğin yöneticileri olan siz değerli gençlerle bir kez daha gurur duydum, gelecek adına daha fazla umutlandım" şeklinde konuştu.

Seminerine hayattan ibretlik öykülerle başlayan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, özellikle internet bağımlılığı konusuna dikkat çekti. Sosyal paylaşım sitelerinin boşanmalar üzerindeki etkisine dikkat çeken Sıtkı Aslanhan, "İnternet kullanırken herkes dikkatli olmalı. Yuvaların yıkılmasında büyük bir etken haline gelen sosyal paylaşım sitelerine karşı hepinizi uyarıyorum. Her çekindiğiniz fotoğrafı sosyal medyada paylaşmayın. İnternet üzerinden görüştüğünüz kişiler kötü niyetli olabilir ki bunu asla gözardı etmeyin" ifadelerini kullandı.

İnternet oyunları yüzünden yeni nesil çocukların gelişiminin olumsuz etkilendiğini ifade eden Aslanhan şöyle konuştu: "Çocuğa nasılsın diye soruyorsun, cevap veremiyor. Öyle ki evinden çıksa tek başına okuluna gidemeyecek, okuldan çıksa evine gidemeyecek bir nesil yetişiyor. Gecenin üçünde kalkıp bilgisayar oyunundaki atı besleyen çocuktan ne bekliyorsunuz? Bakkala git iki kilo domates al deseniz kabul etmeyecekler ama internet üzerinden tarlalarda vakit geçiriyorlar. Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Özellikle de öğretmenlere büyük görev düşüyor."

Ö
ğrencilerin ilgiyle izlediği ve bir saati aşkın süre devam eden seminerin ardından salondaki tüm katılımcılara sertifika verildi. Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'a katılımından dolayı teşekkür ederek adına ilçeye dikilmiş bir fidanın dikildiğini belirten belgeyi verdi. Sertifika alan öğrenciler arasında yabancı uyruklu öğrenciler de dikkat çekti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.