Erzurum Haber Girişi : 20 Şubat 2018 18:40

Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mülteci Semineri

Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mülteci Semineri
Türk Telekom Nuretttin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi tarafından “Lider Ülke Türkiye ve Mülteci Meselesi” konu bir Panel düzenlendi.
Erzurumajans-Türk Telekom Nuretttin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi tarafından “Lider Ülke Türkiye ve Mülteci Meselesi” konu bir Panel düzenlendi.

Mültecileri Ensar-Muhacir kardeşliğine atıf yaparak bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; “Peygamberimiz (s.a.v) Mekkeli muhacirlerle Medine’ye hicret ettiğinde Mekke’den gelen muhacirlere Medineli Ensar’ın nasıl kucak açtıklarını ve kardeş olduklarını biliyoruz. Şimdi ise Suriye’den ve diğer milletlerden gelen kardeşlerimize de biz Ensar görevi yapıp kucak açmalıyız” dedi.

Mültecilerin durumları, yaşadıkları zorluklar, devlet tarafından sunulan sosyal haklar gibi konuların işlendiği ve okul edebiyat öğretmenlerinden V. Oktay Beyazlı’nın moderatörlüğünde Semiha Koç, Hilal Mızrak, Nazlı Hilal Çiçek, Zehra Ferah, Melike İrem Şahin ve İlknur Akpınar isimli öğrencilerden oluşan Panel ilgiyle izlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.