Erzurum Haber Girişi : 13 Nisan 2018 17:07

Son vurgunlarında yakalandılar

Son vurgunlarında yakalandılar
14 ayrı ilde 22 kişiyi 790 bin lira dolandıran çete, Erzurum’da bir kadını da dolandırıcınca, son vurgunlarında yakayı ele verdi.
Erzurumajans-14 ayrı ilde 22 kişiyi 790 bin lira dolandıran çete, Erzurum’da bir kadını da dolandırıcınca, son vurgunlarında yakayı ele verdi. 40 bin liralık altınlarını aldıkları kadına yetmezmiş gibi kredi çektirerek 22 bin lirasını daha alan çetedeki 4 dolandırıcı tutuklandı.

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 14 ayrı ilde 22 kişiyi 790 bin lira dolandıran çete, Erzurum’daki vurgunun ardından yakayı ele verdi. Erzurum Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşayan A.S. isimli kadını telefonla arayarak kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, akıl almaz bir dolandırıcılık yaptı.

Yetmedi kredi çektirdiler

Dolandırıcılar, telefonda A.S.’ye, “Erzurum’da bir kuyumcuda hırsızlık oldu. Yakalanan hırsızlar sizin kimlik bilgilerinizi kullanarak telefon hattı çıkarmışlar.  Evinize gelecek sivil polise 40 bin lira vermeniz gerekiyor” dedi. Evine gittikleri kadından 40 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alan dolandırıcılar bununla da yetinmek istemedi. Kadını tekrar arayarak paranın yetersiz geldiğini söyleyen dolandırıcılar, kadının “başka param yok” demesi üzerine kredi çekmesini istedi. Bankaya giderek kredi çeken kadın, dolandırıcıların verdiği hesaba bu kez de 21 bin 400 lira yatırdı.

Havalimanında yakalandı

Olayı çevresiyle paylaştıktan sonra dolandırıldığını anlayan talihsiz kadın durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri tarafından dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, dolandırıcılardan birisinin havalimanına gittiğini tespit etti. Dolandırıcının uçakla İstanbul’a gittiğini öğrenen polis ekipleri durumu İstanbul Emniyetine aktardı. Uçaktan indikten sonra kıskıvrak yakalanan S.C. gözaltına alındı. Hesaptan parayı çekmek için bankaya giden diğer dolandırıcılara da pusu atan polisler D.F., F.G. ve Ö.Ö.’yü de gözaltına aldı. Dolandırıcılık çetesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılardan elde edilen para ve ziynet eşyaları da yapılan incelemenin ardından A.S.’ye teslim edildi.

Doğa ALCA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.