Siyaset Haber Girişi : 04 Ocak 2017 14:06

Son dakika: MHP'de Atila Kaya istifa etti

Son dakika: MHP'de Atila Kaya istifa etti
Anayasa değişikliği oylamasında 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Milletvekili Atila Kaya, genel başkan yardımcılığı görevini bıraktı.
Erzurumajans-MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın partili cumhurbaşkanlığını öngören anayasa değişiklik teklifine hayır diyeceğini açıklayarak partideki görevinden istifa ettiği iddia edilmişti. Atilla Kaya'nın MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiği doğrulandı.

Ancak istifanın MHP lideri Bahçeli'ye bir tepki istifası olduğuna yönelik iddia henüz netlik kazanmadı.

Önceki akşam yapılan Başkanlık divanı toplantısına katılmayan Kaya'nın sadece genel başkan yardımcılığını bıraktığı iddia edildi.

BAHÇELİ: BİR TEK 'EVET' OYUM VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise dünkü grup toplantısı sonrası basın mensuplarının MHP içindeki anayasa eleştirileriyle ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

Normaldir. Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişikliklerinin gündeme geleceğini söylüyor. Tabii siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen, Genel Kurul'a geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek 'Evet' oyum vardır. Onu da vereceğim. 'Evet' oyunu referandumda da tekrarlayacağım.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Hayırdır, sevinmiş gibisin. İnan o anayasa değişecek sen istesen de istemesen de. Ahada buraya yazıyorum