Son bir haftada akılda kalanlar

Hükümetin yürüttüğü 'barış süreci' kapsamında Akil İnsanlar heyetinin iki günlük Erzurum programı oldukça hareketli geçti. Akiller, Tarihi Müceldi Konağı'nda, çok sıkı güvenlik önlemleri altında Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldiler.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Erzurum gezisi sırasında protestolar hiç eksik olmadı. MHP İl Başkanı Zekai Kaya, partilileri ile birlikte yaptığı protesto yürüyüşü sırasında eline aldığı polis megafonu ile "Bizim işimiz bölünmemiş, bölünmeyecek, Büyük Türkiye'dir" dedi. Kaya, Akil İnsanlar Heyeti'nin Erzurum'da bulunduğu süre içerisindeki olgun tavrı ve demokrat tutumu ile beğeni topladı.

***
Erzurum oldukça gergin bir haftayı geride bıraktı. Gerginliğin tırmanmaması, olayların büyümemesi için Polis çok dikkatli ve duyarlıydı. Başta Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız olmak üzere huzur ve güven için ter döken çevik kuvvet polisi, istihbarat ve terör ekiplerini de kutlamak gerek.

***
Programın en çarpıcı ve anlamlı görüntüsü ise Solak zade Camii bahçesinde yaşandı. 33 kahraman askerimizin şehit düştüğü Bingöl'de vatani görevini yapan bir Mehmetçik göğsünden çıkardığı Türk Bayrağı ile Akil İnsanlar Heyetine seslendi:

"Sizler dağdaki teröristleri değil de, çözüm sürecini destekliyorsanız, alın bu şanlı Türk Bayrağımızı öpün!"

Ve heyet bu isteği yerine getirdi?.

VE MÜCELDİ KONAĞI'NDA, GERGİN ANLAR?


Eftelya Kültür Sanat Derneği Temsilcisi Selcan Gözlü 'nün "Sayın Öcalan" ifadesi salondaki herkesi öfkelendirdi!

Salondaki sivil polis memurlarının açılan şemsiyesi 'Akil İnsanlara' kalkan oldu.

Heyettekilerin, bu tahrik edici konuşmaları yapanlara sahip çıkması, koruması ise büyük eleştiri aldı.

Sevgili meslektaşım Mehmet Şener'in heyet üyelerinin yüzlerine karşı söylediği; "Akilsiniz ama adil değilsiniz!" sözü hafızalardan silinmeyecek bir slogan oldu.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı'nın, o salonu dolduran 100'lerce erkek arasındaki tok sesi bir başka anlam ifade ediyordu.

İyi ki varsın, 'Erzurum'un Zekiye Ablası?

GÜLE GÜLE, SAYIN VALİM

Gelene 'hoş geldiniz', gidene 'güle güle' diyebilmek

Bu şehir için yıllarını değil, bir gününü harcamış her insana vefa borcumuz vardır.

Şehrimizden ayrılanları uğurlamak, yeni görevlerinde başarılar dilemek 'ahde vefadır' elbette.

Kurum müdürlerini, esnafını, medyasını tek tek dolaşarak helallik alan , görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri ile bu şehirde iz bırakan Sayın Sebahattin Öztürk Erzurum'dan ayrıldı..

Yolunuz da, şansınız da açık olsun

Güle Güle Sayın Valim.

Yeni görevinizden başarılar diliyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Tanrıseven 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`da köşeleri, mevkileri milliyetçiler tutmuş, hele birileride var ki milletvekili aday adayı olmuştu, çözüm sürecini başlatan partiden ve hala orda üye!!! Milliyetçi duygulara hitap edip köşe ve makam devşirmek Türkiye`nin gerçeği ve Erzurum`da maalesef bu durum daha vahim...İşte Erzurum`un hali ortada, geri kalmış, hoşgörü iklimi değil, kurtların havasının hakim olduğu, memleketin bilimine, kültürüne, ekonomisine, sanatına birşey sunamayan, iyi ki Dadaşlık var gerçi onunda içini boşalttı mirasyediler, geçmişin romantizmi ile yaşayan bir kent... Evrensel değerler, 2023 vizyonu ile Erzurum`da köşeleri ve mevkileri tutanların vizyonu ters...Eller aya Erzurum yaya..Çomak sokmak bu işe Dadaşın işi olamaz,Çomaklı olsa bile

  • fadime ersen 01 Ocak 1970 02:00

    zekiye ablaya,Zekai Başkana, mehmet Şenere sonsuz teşekkürler, var olsunlar,bunları bize duyuran sizlerede teşekkürler..

  • Derya Aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Allah sizlerden razı olsun Cem bey, o gün herkes sağduyulu hareket etmeye çalışırken kendini bilmezlerin ortamı bozmaları ve Zekiye ablamızla diğer tepki verenlerin haklı tutumları polisin olayları hassasiyetler yatıştırması elbette gururlanacak bir durum, bunları bizlere yansıtan basınımıza teşekkür ederiz...

  • ilhami güneş 01 Ocak 1970 02:00

    MHP il başkanı sayın Zekai Kaya`nın gösterdiği hassasiyete Erzurum adına sonsuz teşekkürler...Zekiye ablamızda Erzurum`un gururu...Mehmet Şener, beyefendinin ihtilal gibi mesajı....iyiy ki varsınız Erzurum basını....cem bakırcı teşekkürler....