Ekonomi Haber Girişi : 25 Ekim 2017 19:45

Sodes projeleri imzalandı

Sodes projeleri imzalandı
Erzurum'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen projeler için imza töreni düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen projeler için imza töreni düzenlendi. 

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlhami Atasever, yapılan ve onaylanan projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kalkınma Bakanlığına Erzurum'dan 13 milyon 500 bin TL'lik 54 proje gönderildiğini belirterek sözlerine başlayan Vali Azizoğlu, "Bu projelerin 16 tanesi kabul görmüştür. Projelerin miktarı 4 milyon 470 bin TL'dir. 29 proje yedeğe bırakılmıştır. Bunların bütçesi 5 milyon 795 bin TL'dir. Burada güzel olan şu, teklif edilen ve yapılan proje sayısı çok fazla, bu da Erzurum'un projelere karşı hassasiyetini gösteriyor" dedi.

AB PROJELERİ İÇİNDE PROJE ÜRETİLMELİ

"Sadece SODES değil, Avrupa Birliği projeleriyle ilgilide ilçelerimizde ve müdürlüklerimizde bu yıl itibariyle daha yoğun projelerin yapılmasını arzu ediyoruz" diyen Vali Azizoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İl ve ilçe müdürlükleri Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezlerindeki arkadaşlarımız daha fazla gayret göstermeli ve Erzurum'un en fazla payı alması için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Önümüzdeki dönem itibariyle de Avrupa Birliği uyum yasaları gereği Türkiye'ye 4,5 milyar Euro kaynak aktarılacak. Bu projeler de görev alacak arkadaşlarımızın Avrupa ülkeleriyle iletişime geçme şansları olacağı gibi, proje yapmayı öğrenerek, kendilerini de geliştirmiş olacaklar. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı başlatalım, hiçbir proje verilen sürenin sonuna kalmasın. Bir an evvel bitirip, yeni işlere bakalım."

Törende, Vali Seyfettin Azizoğlu, kabul edilen Hınıs Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projelerini imzaladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.