Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 18:38

Snow tracklı eğitim yolculuğ!..

Snow tracklı eğitim yolculuğ!..
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ve kardan dolayı köy ve mezra yollarının kapalı olduğu Erzurum'da, yarı yıl tatili sonrası öğrenciler kar üstü araçları 'snow track'lar ile kente getirildi
Erzurum Ajans-2009- 2010 eğitim-öğretim yılında yarı yıl tatili sonrası bugün okullar yeniden başlarken Palandöken Dağı'nın arkasındaki köy ve mezralarda oturan öğrencilerin yol çilesi başladı.
Kardan dolayı yolların kapalı olması nedeniyle küçük öğrenciler İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen 'snow track' ile evlerinden şehir merkezine gelebildi. Erzurum'dan öğle saatlerinde hareket eden 2 adet kar üstü aracı, kar nedeniyle yolları kapalı bulunan Aziziye, Çakalok, İncesu, Küçük Geçit mezralarına ulaşarak buralardan öğrencileri alarak yaklaşık 4 saat süren çileli ve yorucu yolculuk sonrasında kente getirildi.
Kara kış nedeniyle bu çileyi her okul başlangıcı ve sonunda yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, "Yolumuz kardan dolayı yılın yaklaşık 8 ayı kapalı bulunuyor. Tatillerde ailemizi özlüyoruz. Onların yanlarına gidebilmek için bu yolculuğa katlanıyoruz. Tatil sonrası da yine aynı şekil kar üstü araçlarla il merkezine gelebiliyoruz" diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.