Bölge Haber Girişi : 03 Şubat 2011 17:23

Slovakya birinci oldu!..

Slovakya birinci oldu!..
25. Üniversiteler Kış Oyunları Kayaklı Koşu Serbest Karışık Takım finalinde Slovakya birinci oldu.

Erzurum Ajans-25. Üniversiteler Kış Oyunları Kayaklı Koşu Serbest Karışık Takım finalinde Slovakya birinci oldu.  

25.Üniversiteler Kış Oyunları 8'inci gününde Kayaklı Koşu Serbest Karışık Takım finalinde Slovakya birinci oldu. Slovakya adına finalde yarışan Peter Mlynar ve Alena Prochazkova 14:55.8'lik dereceyle rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. İkinciliği ise Fransa adına yarışan Babtiste Gros ve Marion Buıllet 15:00.7'lik dereceyi aldı. Kıyasıya geçen üçüncülük yarışında ise Ukraynalı sporcular Ivan Bılosyuk, Kateryna Grygorenko 15:05.1'lik dereceyle bronz madalyanın sahibi oldu.

İki elemeli yapılan yarışta Türkiye adına yarışan sporcular finale kalamadı. İlk elemede Türk sporculardan Erkan Orhan ve Büşra Güneş kaza yaşadı. Bayrak verme sırasında Erkan Orhan'ın ayağına Büşra güneşin takılması sonucu batonu kırıldı ve yarışa tek batonla devam etmek zorunda kaldı. İkinci turda ise Türkiye adına yarışan Ömer Yusufoğlu, Rojbin Ören 12'inci olup finale çıkamadı.

Finalde Slovakya takımından Peter Mlynar ''Kendisi ve arkadaşı adına çok iyi bir yarış çıkardığını ve çok mutlu olduğunu'' söyledi. Bu zamana kadar aldığı ilk altın madalya olduğunu belirten Mlynar, herşeyin çok güzel yürüdüğünü buradaki organizasyonun muhteşem olduğunu belirtti. En son katıldığı yarışmaya göre Erzurum'un çok daha güzel ve pist açısından daha ileri derecede iyi olduğunu ifade etti. Alena Prochazkova ise bu zamana kadar 3 altın madalyası olduğunu ve burada mutlu olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.