Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 10:01

Siyasiler üniversitelere gitmesin!..

Siyasiler üniversitelere gitmesin!..
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yumurtalı protesto ile ilgili, "Üniversite idaresinin de hatası olduğunu kabul ediyorum" dedi.

Erzurum Ajans-Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protesto ile ilgili, "Üniversite idaresinin de hatası olduğunu kabul ediyorum. Bugünlerde siyasilerin üniversitelere davet edilmemesini ve konuşmak zorunda kalmamalarını çok arzu ederim" dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Kazakistan Milli Günü dolayısıyla Sheraton Otel'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'a yönelik protestolar ile ilgili soru üzerine Özcan, üniversite gençlerinin protesto için kullandıkları teknikleri 30-35 yıl öncesi protestolarla aynı olduğunu söyledi.

"Ben, gençlerimizden daha orijinal teknikler kullanmalarını beklerdim" diyen Özcan, iletişim teknolojileri ve bilgi çağının, gençlere protesto için başka tekniklerin olduğunu gösterdiğini ancak onların bu yolları kullanmadıklarını ifade etti. "Kullandıkları yol gerçekten çirkin. İnsanlara yumurta atmanın hiçbir sevimli tarafı yok" diyen Özcan, "Bu pek protesto da sayılmaz. Demokratik bir hareket olduğunu zannetmiyorum. Bundan sonra bu tür hareketlerin azalacağını ama daha orijinal protesto metotlarının kullanılacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Özcan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'nun, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Göle'yi istifaya çağırdığının sorulması üzerine, "Üniversite idaresinin de hatası olduğunu kabul ediyorum. Böyle kırılgan bir ortamda bu tür olaylara müracaat etmeleri, sanki bu tür olayların hazırlanmasına yol açtığı gibi bir izlenim çıkıyor" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'nun ve CHP Genel Sekreteri Batum'un salondaki ortamı gördükten sonra konuşmaktan vazgeçmelerinin yerinde bir davranış olacağını söyleyen, Özcan, "Emniyetin de bu konuda uyarıda bulunduğunu biliyorum. Ama ona rağmen konuşmaktan vazgeçmediler. Sanki olaylar birbirini hazırladı gibi bir durum ortada" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Taluğ ile olaydan sonra görüşmediğini ancak konuyu başka kanallardan takip

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.