Spor Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 16:30

Siyasiler neredesiniz?

Siyasiler neredesiniz?
Erzurum Ajans’ın gündeme getirdiği uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği kamuoyunda büyük yankı buldu. Ancak kent siyasilerinin umurunda olmadı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Havayolu ulaşımında kronik bir sorun haline gelen bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle Erzurum kamuoyunda gündem oluşturan Erzurum Ajans, kentteki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını da harekete geçirmişti. ESOB, ETSO, ETB ve OSB’den birbiri ardına yapılan açıklamalara rağmen hiç bir siyasi konuyla ilgili konuşmadı.

ŞAKA GİBİ! TRABZONLU VEKİL MECLİS’E TAŞIDI

Yer ve zaman farketmeksizin VIP uçuşlar gerçekleştirebilen Erzurum Milletvekilleri, şehrin bu önemli sorunu karşısında  sessiz kalırken, bilet fiyatları ve sefer sayıları konusunda ‘üst seviyede’ olan Trabzon’da İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Erzurum’a oranla daha ucuz olan bilet fiyatlarının pahalılığından şikayet ederek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Örs Meclis kürsüsünden aynen şu konuşmayı yaptı. “Trabzonlu hemşehrilerim, Trabzon'a gidiş ve Trabzon'dan dönüş uçak biletlerinin pahalı olmasından şikâyetçidir. Trabzonla yaklaşık aynı mesafedeki diğer şehirlere kıyasla Trabzon uçuşları neden pahalıdır? Özellikle yaz mevsimiyle birlikte seyahatlerin daha da artacağı düşünülürse piyasanın insafına terk edilen uçak bileti fiyatlarının Trabzon ve diğer şehirlere yapılan uçak seferleri sayısıyla da ilişkili olduğu dikkate alınarak devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarının artırılmasına yönelik bir çalışma bu mağduriyetin giderilmesi noktasında son derece önemlidir"



İSTANBUL’A UÇAK YOK

Öte yandan şu anda Erzurum - Ankara uçuşları sabah ve akşam olmak üzere iki seferle gerçekleştirilirken, Erzurum - İstanbul hattında ise haftanın belirli günlerinde en çok üç uçuş yapılabiliyor. Astronomik bilet fiyatları bir yana sefer sayılarındaki yetersizlik nedeniyle vatandaşların mağduriyeti hat safhaya ulaştı.



“BIRAK İŞİ, CENAZESİ OLAN GİDEMİYOR…”

Sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle 8 Temmuz’a kadar mevcut uçaklarda yer bulmanın mümkün olmadığı Erzurum’da vatandaşlarla en çok muhatap olan acentalar, ne yapacaklarını şaşırdı. Pegasus ile birlikte Erzurum’dan sadece 5 sefer yapıldığını anlatan bilet acentası Ümit Güney, “İşi olanı geçtik, cenazesi olan İstanbul’a gidemiyor. Her gün işi acil olan vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için çaba sarfediyoruz. Daha geçen gün çocuğu Lösemi olan bir babayı İstanbul’a gönderebilmek için saatlerce uğraştık. Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

BAKIN FUTBOL TURİZMİNİ NASIL VURDU!

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere siyasilerin ağızlarından düşürmediği Yüksek İrtifa Kamp Merkezi de bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendi. Yüksek İrtifa Kampı için Palandöken’i tercih eden Süper Ligin yeni takımı Denizlispor, yeni transferlerine bilet bulamadığı için Erzurum kampını iptal etti. Yaşanan bu şok gelişme karşısında hala sessizliğini koruyan kent siyasilerinin ne zaman bu soruna el atacağı merak konusu oldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    HACI MURAT, niye üstüne alınıyorsun hacım,şeyhim, şehrinde zina fuhuş alkol uyuşturucu almış başını gidiyor, adım başı cinayet işleniyor, şehrin kasabadan farkı yok vs.. ama sen ve ailen saraya tapınmaya devam, durmak yok :-))

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Birseyi de siyasilerden beklemeyin. Şehre dışarıdan ticaret yapmak için gelenlere etso hemen karşı çıkıyor vs. Sehriy kalkindirmaya bakın gerisi kendiliğinden hallolur.

  • Mahmut taştan 01 Ocak 1970 02:00

    Yav ne anlar erzurumlu siyaseti millet vekilleri oyu alır koyunlardan yani koyunlara yazık cahiller den başkan mı Mehmet sekmen erzurum ne anlar siyasetten uçak pahalı bilet yok Trabzona bide rum derler ermeni ler :)))

  • ümit güney 01 Ocak 1970 02:00

    cevdet kardeş zaten trabzon günlük sadace istanbul 24 sefer var o vekil beye az gelmiş

  • Damla 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdi bu haberde amacınız kent siyasilerinı yermek mi ? Gerçekten samimi milliyetcilik mi ? Yoksa haber olsun torba dolsun mu ?

  • Cevdet ÇATAL 01 Ocak 1970 02:00

    Bak güzel kardeşim kimse doğru söylemiyor bu millet vekili de Yalan söylüyor trb az uçak gelecek hava alanını yıkarlar erzu Milletvekillerinde iş yok ben yaşın dayım böyle gelmiş Böyle gider

  • HACI MURAT 01 Ocak 1970 02:00

    AHMET DANASI “koyun sürüsü”lafını tüm Erzurumlular adına başta sen (Ahmet DANASI) olmak üzere tüm ailene ithaf ve iade ediyorum.Eleştiri başka hakaret başka..

  • sahipsiz erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    %65 oy vermeye devam erzurumlular daha beter olun

  • gökhan 01 Ocak 1970 02:00

    ya kimin umrumda uçakmış kampmış biletmiş truzimmiş bu şehirde kimin umrunda kahveler ağzına kadar boş insanlarla dolu git anlat bunları yav benene diye cevap alırsın

  • ERDAL DOĞAN 01 Ocak 1970 02:00

    böyle bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.Şehir dışında yaşayan Erzurumlular olarak bu konudan çok dertliyiz.Hem bilet yok hemde çok pahalı.Ailesi ile insanlar çok uzun otobüs yolculuklarına mahkum ediliyor.Mesela Kayseri-Erzurum arası tüm otobüsler full gidip geliyor ama nedense haftada bir bile olsa uçak seferi yok.Bir yeri turizm bölgeswi yapmak istiyorsanız oranın ulaşımından başlamalısınız.bilmem haberiniz varmı ama Kayseri heyeti bu yıl sırf turist çekmek için Polonya Rusya Ukranya gibi şehirlerden direkt uçuşlar ayarladı.Biz hala sadece reklam yapalım adamlar parsayı götürüyor.

  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Ohh olmuş,koyun sürüsü dolu,hayatında şehrin dışına çıkıp diğer büyükşehirleri görmemişlerki ne anlasınlar .