Bölge Haber Girişi : 06 Şubat 2011 15:21

Sırplar şehir turunda!..

Sırplar şehir turunda!..
Erzurum'da sporcular arasında kıyasıya mücadele verilirken, misafir kafileler bir yandan da kentin tarihi mekanlarını gezmenin yanında kendilerine ikram edilen yöresel yemekleri tatmaktan kendilerini de alamıyorlar.

Erzurum Ajans-Erzurum’da sporcular arasında kıyasıya mücadele verilirken, misafir kafileler bir yandan da kentin tarihi mekanlarını gezmenin yanında kendilerine ikram edilen yöresel yemekleri tatmaktan kendilerini de alamıyorlar.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda artistik paten, sürat pateni, alp kayağı, kayaklı koşu, snowboard, biatlon ve serbest stil kayak branşlarında 15 sporcu ile yer alan Sırbistanlı sporcu ve yöneticiler, tarihi Selçuklulara dayanan Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese ve medrese içinde bulunan türbeyi gezdi. Çifte Minareli Medrese’ye hayran kalan Sırbistanlılar, burada kendilerine ikram edilen Erzurum’un meşhur kadayıf dolmasını da çok beğendi.

Sırbistanlı konuklar Çifte Minareli Medrese önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.