Siyaset Haber Girişi : 14 Ocak 2013 20:22

''Silivri, İmralı'nın dengi değildir''

''Silivri, İmralı'nın dengi değildir''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri'nin İmralı’nın dengi olmadığını belirterek, “Başbuğ’u teröristlerin seviyesine düşürenler malumdur. İmralı canisiyle pazarlık yapanlar taraflarını açık etmişlerdir” dedi.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaret çıkışı basın açıklaması yapan MHP Lideri Bahçeli, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en yüksek mevkiinde 2 yıl görev yapan değerli bir komutanımız, ne yazık ki terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla bugün demir parmaklıklar arkasındadır. Bu haksız, mesnetsiz, insafsız iddianın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği ortadadır. Terör ile mücadelede üstün bir vazife şuuru gösteren, Türk milletinin varlığını bulunduğu komuta kademelerinde gururla sahiplenen bir değerli şahsiyetin karşı karşıya kaldığı muamele esef ve üzüntü vericidir. Terör örgütü PKK elebaşları ve militan kadrosunun temize çıkarılma gayretlerini artan şekilde sürdürüldüğü bir dönemde TSK’da görev yapmış komutanlarımızın yargısız infaza maruz kalmaları, üzerilerine atılan suçlar kesinleşmeden darbeci gösterilmeleri kabul edilemez bir ilkelliktir” dedi.

Darbe hazlıklarının ve girişimlerinin hiçbir şekilde masum ve meşru görülemeyeceğini ifade eden Bahçeli, “Demokrasinin askıya alınarak millet iradesinin kesintiye uğraması, seçimli yönetimleri silah zoruyla değiştirilmesi, hiçbir şekilde onaylanmayacaktır. Ancak henüz mahkeme netleşeme hüküm tesis edilmede adalet yerini bulmadan tutuklu bulunan şahsiyetleri peşinen darbeci olarak ilan etmek insani ve vicdani hiçbir ölçüye sığmaz. TSK’da görev almış bölücü terör örgütü ile
mücadelede kahramanlık sergilemiş komutanları terörist olarak sunmak, terör örgütü kurmak ile itham etmek akla ve zekaya hakaret olacaktır. Sayın Başbuğ maalesef böyle bir kara kampanya ile yüz yüze kalmıştır” diye konuştu.

Açıklamalarında İmralı sürecini de eleştiren Bahçeli, “Bugün İmralı canisiyle müzakere edilip Türkiye devleti itibarını ayaklar altına alınırken, terörle mücadele edenlerin terörist olarak suçlanması milletimizin tasvip etmediği bir gerilemedir. Bilinmelidir ki Silivri İmmralı’nın dengi ve eşiti değildir. Bizim siyasetimizi yanlış yorumlayıp İmralı canisi ile sayın Başbuğ’u terazinin iki ayrı kefesine koyduğumuz fikrine kapılanlar, kendilerine bakmalıdır. Sayın Başbuğ’u teröristlerin seviyesine düşürenler malumdur. İmralı canisiyle pazarlık yapanlar taraflarını açık etmişlerdir” şeklinde konuştu.

“Bölücü teröre anlam ve değer yükleyenler, boyun eğmeyi ve tavizi politika zannedenler İmralı yolunu tutarken bizim de buna karşı mücadele edenlerle buluşmamız ve hakları teslim etmemiz normaldir” diyen Bahçeli, ziyareti İmralı görüşmelerine muadil olarak görenlerin iftiracı ve dedikoducular olarak nitelendirdi.

Darbe davalarının bir an önce sonuçlandırılmasını arzu ettiklerini belirten Bahçeli, “Terörle mücadele edenleri, teröristleri memnun etmek adına hapsetme Türk adaletinin altından kalkamayacağı ağır bir yük ve vebaldir” ifadelerini kullandı.

B
ahçeli, İlker Başbuğ’un durumu ile ilgili bilgiler de vererek, “Olan biten tüm haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı Sayın Başbuğ’u metin, azimli, sabırlı, inançlı ve kendisinden emin görmekten de ziyadesiyle mutlu olduk. Ümit ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki kara bulutlar biran önce dağılır ve adalet yerini bulur. Teröristleri ayrıcalıklı hale getirenler ve imtiyaz sahibi yapanların bu yanlıştan dönerek, bölücü teröre karşı mücadele verenlerin haklarını teslim etmeleri en büyük dileğimiz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.