Erzurum Haber Girişi : 29 Haziran 2015 18:56

SHÇEK'in 94. kuruluş yıl dönümü...

SHÇEK'in 94. kuruluş yıl dönümü...
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun 94. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun 94. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Abdulhakimoğulları, mesajında Türk Milletinin en temel özelliği tarihin her döneminde yetim ve kimsesizlerine sahip çıkma duygusu olduğunu belirterek, şunları ifade etti: ''İstiklâl Savaşı sürerken şehit çocuklarına hizmet vermek amacıyla 30 Haziran 1921'de Ankara'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) temelini oluşturan Himaye-i Etfal Cemiyeti kurdurulmuştur. Bu cemiyet 1935 yılında Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu adını almış, 1937'de ise kamu yararına faaliyet gösteren bir kurum statüsüne kavuşturulmuştur. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ise 27 Mayıs 1983 tarihinde kurulmuştur. Sosyal devlet olmanın temel sorumluluklarını yerine getirmekte vazgeçilmez bir öneme sahip olan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bugünkü ismiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü korunmaya; bakıma veya yardıma muhtaç aile, çocuk, genç, kadın, özürlü ve yaşlılarımıza 24 saat sürekli koruma ve bakım hizmetini yatılı ve gündüzlü olarak vermektedir. Toplum merkezleri, aile, gençlik ve yaşlı danışma merkezleri, evlat edindirme, koruyucu aile, sosyal yardım uygulamaları, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklara yönelik hizmetleri ile tüm alanlarda gönüllü katkı ve katılımların organizasyonu gibi koruyucu, önleyici ve eğitici çalışmaların yanında uluslararası sosyal hizmet faaliyetlerini de yürütmekle görevlidir.''

Sosyal Devlet olmanın en temel özelliklerinden birinin hak ve özgürlükleri güvence altına almak olduğunu belirten Abdulhakimoğullar, mesajına şöyle devam etti: ''Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu da; eşitlik, güvenlik, özgürlük, bütün insanların bedensel bütünlüğü ve insanlık onuru konusundaki hak ve prensiplerin tüm toplum için uygulanmasının acil bir gereklilik olduğu ilkesinden hareketle hizmetlerini sürdürmektedir. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu hizmetleriyle sadece kendisine ulaşana değil, ülkemizin en ücra köşesine kadar tüm ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve ihtiyaç duydukları hizmetlerin sunulması için çalışmaları devam etmektedir. Kurum hizmet önceliğini birincil olarak koruyucu ve önleyici çalışmaları arttırmaya yönelik aktif bir yaklaşım izlerken, ikincil olarak da kurum bakımını öne çıkaran klasik sosyal hizmet sunumunu belirlenen amaçlara göre yeniden şekillendirmiştir. Yurt ve yuvalarda kalan çocuklarımızın koğuş sistemi ve toplu yaşamın getirdiği olumsuzluklara maruz kalmaması ve yaşamlarını bir ev ortamında sürdürebilmeleri için Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri uygulamaları hayata geçirilerek sosyal hizmetler tarihimizde dünyaya örnek olabilecek önemli adımlar atılmıştır. SHÇEK'in 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Kurum personeli başta olmak üzere, sosyal hizmet alanında faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.