Sevinelim mi? Üzülelim mi?

Maçtaki önce iki takıma da bir puana razısısınız desen, iki takım da razı olmazdı. Ancak BB Erzurumspor’un ortaya koymuş olduğu diri futbol ve pozisyon üstünlüğü göz önüne alındığında iki puanı kaçıran tarafın Mavi Beyazlı ekip olduğunu söylemeyebiliriz.

Mehmet Özdilek’in Y.Malatya maçıyla başlayan form düşüklüğü dün akşam ki maç ile son bulmuş görünüyor. Maça çıkarılan ilk onbir ve takımın önde oynayarak sergilemiş olduğun istekli futbol Mehmet hocanın hanesine artı olarak yazıldı. Ayrıca özellikle sağ kanadın aksamasına Emrah-Taylan değişikliği ile müdahelesi oldukça yerindeydi.

Savunma anlamında tek açık nokta; Galatasaray’ın klasik haline gelen, kanatlardan getirdiği topları ceza sahası yayına çıkararak bulduğu pozisyonlara önlem alınmayışımız oldu.

BB Erzurumspor, ligde akan oyunda en az gol bulan takım. Bunun sebebi sezonun ilk yarısında ki yetersiz oyuncu profili ve ikinci yarı da ki uyumsuzluk.

Bugün Rashad, BB Erzurum’un oyun planı içerisinde sezon başından beri beklenilen ve atması gereken golü attı. Savunma arkasına yaptığı müthiş koşu ve açının dar olmasına rağmen yaptığı düzgün vuruş Erzurum’un bu sezon ki akan oyunda attığı 13.gol oluyordu. Ayrıca doksan dakika boyunca Galatasaray stoperlerini yıpratması ve statik görüntüden uzak olmasıyla bana göre maçın adamıydı.

Sezon başından da savunduğumuz felsefe bugün kendisini gösterdi. BB Erzurumspor topu kalesinden uzak tutup, önde oynamayı başarırsa istediğini alır. Çünkü takım savunması zayıf bir takım. Oyunu geride kabul ettiği sürece pozisyon vermeye oldukça müsait...

Galatasaray’a karşı bunu oynayabiliyorsunuz ligde her takıma karşı oynarsınız.

Bugün oynanan futbola ve puan tablosuna baktığımızda kaçan iki puana üzülen tarafız. Ancak ne olursa olsun favori olarak çıkmadığınız bir maçta ortaya koyduğunuz futbol ve alınan bir puan bardağın dolu tarafı olurken ligden de kopmamamızı sağladı.

BB Erzurumspor sürpriz puanlar toplamaya devam ediyor. Keşke rakipleriyle oynadığı maçlarda da bunu başarabilseydi de bugün sıkıntılar yaşanmasaydı. Bu durum aslında oyun planıyla alakalı. Kazanmanız gereken maç ile kaybetmemeniz gereken maçta aynı sistem oynayamazsınız. Oynarsanız Rize ve Ankaragücü maçları gibi olur.

Artık deplasman galibiyetine hava su gibi ihtiyacı olan bir BB Erzurumspor var. Alanya’nın açık bir futbol sergileyeceğini düşünürsek o maçta yine Rashad’a oldukça iş düşecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.