Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 16:12

Sevgi bayrağı Erzurum'da!..

Sevgi bayrağı Erzurum'da!..
Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", bugün Aşkale'de Erzurumlu atletlere teslim edildi.

Erzurum Ajans-Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", bugün Aşkale'de Erzurumlu atletlere teslim edildi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının simgesi olan "Sevgi Bayrağı"nın Erzurum gençlerine verilmesi için bugün Erzurum-Erzincan il sınırında bulunan Şoförler Çeşmesi mevkiinde tören düzenlendi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, askeri erkan ve daire müdürlerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiir okumaları ve halk oyunları gösterisinin ardından Erzincan Valisi Demir, Erzincanlı atletler tarafından getirilen "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'e teslim etti.

Erzurum'un istiklal meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyet'in temelinin atıldığı bir merkez olduğunu belirten Erzurum Valisi Öztürk, "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurumlu sporculara teslim etti. Erzurum gençler, teslim aldıkları "Sevgi Bayrağı" ve açtıkları dev Türk bayrağını Erzurum'a getirmek üzere Şoförler Çeşmesi'nden koşmaya başladılar. Gençlerin bayrak taşıması sırasında Erzincan-Erzurum karayolunda güvenlik tedbiri alındı.
Erzurumlu bir grup sporcu gencin taşıdığı "Sevgi Bayrağı"nı yol güzergahında bulunan Aşkale ilçesinde öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladılar. Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında yolculuğuna devam eden "Sevgi Bayrağı", Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binada bir gün misafir edilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.