İlçeler Haber Girişi : 07 Nisan 2016 17:28

Şenkaya'nın gurur günü

Şenkaya'nın gurur günü
Erzurum'un Şenkaya ilçesinin işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü coşkulu biçimde kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Şenkaya ilçesinin işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü coşkulu biçimde kutlandı.

Kurtuluş törenleri bugün saat 09.00'da Hükumet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilçe meydanında Kaymakam Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Avcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cansu Canol, Şenkaya ve köyleri Federasyon Dernek Başkanı Şenyurt Topal ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenler, halkın temsili göç sahnesini canlandırması ile başladı. Ardından Kaymakam Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Görbil Özcan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cansu Canol tarafından halkın bayramı kutlandı. Erzincan Yamaç paraşütü eğitim Merkezinden Ali Çakır, motorlu paraşütü ile Şenkaya ilçesinin üzerinden uçarak gösteri yaptı.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan'in yaptığı konuşmanın ardından şiirler okundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri yaptı. YİBO öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Şenkaya Lisesi öğretmen, öğrencilerinin basketbol şovu büyük beğeni topladı. Yine Şenkaya Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkıların ardından okullar arası resim, şiir, kompozisyon ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Dev Türk Bayrağı bayrak açılmasının ardından protokolün katıldığı halaylarla törenler son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.