Bölge Haber Girişi : 02 Şubat 2010 02:24

Şengel: Ermenistan kapısı açılsın!..

Şengel: Ermenistan kapısı açılsın!..
Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ermenistan ile geçmişte yaşananlardan en fazla Erzurum'un muzdarip olduğunu belirtirken, "Eskiden büyük zulümler yapılmış bizim bölgemize. Bunları geride bırakmak lazım. Küresel bi

Erzurum Ajans- Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Ankara ile Erivan arasındaki gerilimli diplomasi trafiği sürerken, Erzurumlu işadamları, sınır kapısının açılmasını istedi. Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ermenistan ile geçmişte yaşananlardan en fazla Erzurum'un muzdarip olduğunu belirtirken, "Eskiden büyük zulümler yapılmış bizim bölgemize. Bunları geride bırakmak lazım. Küresel bir dünyada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin ocak ayı ihracat rakamlarını açıklamak için düzenlediği toplantıda kısa bir konuşma yapan DAİB Başkanı Cemal Şengel, Ermenistan ile olan ticareti arttırmak için ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve yeni projeler hazırladıklarını açıkladı. Mart veya nisan ayında Iğdır'da İranlılarla birlikte bir serbest ticaret bölgesi kurmayı planladıklarını duyuran Şengel, "300 - 400 milyon dolarlık bir yatırımın hayalini kuruyoruz. Proje aşamasında, üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Birlik Başkanı Şengel, şu anda öncelikli isteklerinin 'iç gümrükleme' olduğuna işaret ederek, ayrıca Kars-Tiflis-İran arasındaki demiryolu hattının bir an önce açılmasını istediklerini vurguladı. Böylece bölgenin bir lojistik merkez olabileceğini dile getiren Şengel, "Ayrıca Azerbaycan ve İran'a direk uçuşlar konması için çalışmalar yürütüyoruz. Bir rapor hazırlayarak hükümete ilettik." bilgisini verdi.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.