İlçeler Haber Girişi : 11 Temmuz 2014 13:51

Selçuklu hamamının kubbesi çöktü

Selçuklu hamamının kubbesi çöktü
Erzurum'un Oltu ilçesi merkezinde bir arazi içerisinde bulunan Selçuklu hamamının kubbesi çöktü.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesi merkezinde bir arazi içerisinde bulunan Selçuklu hamamının kubbesi çöktü. Arazi sahibi Ali Dağaşan, Oltu Belediye Başkanlığı başta olmak üzere yetkililerin bu duruma biran önce el atmalarını istedi.

Arazi sahibi Ali Dağaşan, Selçuklu hamamının kubbesinin yeni çöktüğünü belirterek şöyle konuştu: "Hamam her an tamamen çökebilir. Yıllardır hep birileri gelir buraya proje yapalım, bu tarihi eseri koruyalım diyorlar. Hepsi boş laf. Belediye sahip çıkmayınca kim sahip çıkacak."

Atatürk Üniversitesi'nden gelen öğretim görevlilerinin anlattığına göre bu hamamın dünyada bir benzerinin sadece Azerbaycan Bakü'de olduğunu aktaran Ali Dağaşan, Selçuklu hamamı olarak bilinen bu tarihi mirasın Sakalardan Selçuklulara, Selçuklulardan da Osmanlılara kadar geldiğini ve Cumhuriyet'ten sonra bile bir dönem kullanıldığını söyledi.

Her seçim döneminde bu tarihi hamamla ilgili "gereken yapılacak" şeklinde sözler verildiğini hatırlatan Ali Dağaşan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim biter sözler unutulur. Yazık yıllardır bu tarihi mirası ne bıraktılar biz bir şeyler yapalım ne de kendileri bir şey yapıyor. Böyle giderse kısa bir zaman sonra bu hamam tamamen yıkılacaktır. En sağlam olan yerlerinde bile yer yer çatlaklar ve su sızıntıları var."

Bugüne kadar sahip olmaya çalıştıkları hamamın artık tinercilerin mekânı haline geldiğini öne süren Dağaşan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz daha hamama sahip çıkamıyoruz. Tinercilerin, sahipsizlerin ve hatta sokak köpeklerinin yuvası olmuş durumda. Bir tarihi miras göz göre göre yok olup gidecek."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.