Siyaset Haber Girişi : 18 Aralık 2019 16:30

Sekmen olmasaydı o adaydı!

Sekmen olmasaydı o adaydı!
Mehmet Sekmen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilmeseydi kesinlikle yeni aday ve muhtemelen de bu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı İzzettin Küçük olacaktı!
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen en son seçimde aday gösterilmeseydi kim olurdu? Belki şu an için saçma bir soru gibi gelebilir bu soru ama günümüzde o soru bana göre çok daha büyük önlem kazandı. İddia ediyorum, son kararım bu. Herkes bir isim söyleyebilir ama ben bundan çok eminim ki eğer Mehmet Sekmen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilmeseydi kesinlikle yeni aday ve muhtemelen de bu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı İzzettin Küçük olacaktı! Kulislerden aldığım bilgilere göre İzzettin Küçük çok güçlü bir isimdi ama özellikle son bir hafta içerisinde Mehmet Sekmen isminin önüne geçemedi. Eğer Sekmen bir şekilde aday gösterilmemiş olsaydı kesinlikle aday edilecek o isim İzzettin Küçük olurdu ve muhtemelen de girilecek seçimde kazanan da yine bir AK Parti adayı, İzzettin Küçük olacaktı. Zaten İzzettin Küçük de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat etmişti. 

***

O haberi de 22 Kasım 2018 tarihinde PUSULA Gazetesi’nde ilk biz vermiştik. Tam da o gün görüştüğüm Palandöken eski Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ‘’Çok önemli bir isim. Sekmen aday edilmezse kesin aday o’’ demişti, olabileceğine vurgu yapmıştı.  İzzettin Küçük, Erzurumlu ve en son Bursa Valiliği görevinde bulunmuştu. AK Parti’ye yakın bir isimdi ve Valilik yaptığı dönemlerde de adı partili Vali olarak anılıyordu. Ancak, eski Vali İzzettin Küçük ismi, bugünlerde kurulması planlanan eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun partisinde anılıyor. Partinin kurucular kurulu üyeleri arasında olduğu söylenen Küçük’ün bu konuda bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Siyaseti, hele de siyasi dedikoduları seversiniz, bilesiniz istedim.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.