Siyaset Haber Girişi : 23 Haziran 2019 20:30

Sekmen Kartal'da çalışmıştı!

Sekmen Kartal'da çalışmıştı!
Türkiye’nin kilitlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye’nin kilitlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Peki, Erzurumluların en çok yaşadığı İstanbul’un ilçelerinde adaylara ne kadar oy çıktı?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 500 bini aşkın Erzurumlunun bulunduğu İstanbul’da Dadaşların önemli bir kısmı Pendik ilçesinde yaşıyor. Nüfusu 600 bini aşkın ilçede kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım yüzde 52, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 46 oy aldı. En çok Erzurumlunun yaşadığı ikinci ilçe olan Sultanbeyli’de de Binali Yıldırım yüzde 65, Ekrem İmamoğlu yüzde 32’de kaldı. Maltepe ilçesinde ise İmamoğlu yüzde 63 rakibi Yıldırım ise yüzde 36 oy aldı. Bu arada Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de Binali Yıldırım’a destek için seçim çalışması yaptığı Kartal ilçesinde Ekrem İmamoğlu yüzde 58, Binali Yıldırım yüzde 40 oy alabildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.