Erzurum Haber Girişi : 08 Ekim 2019 21:15

Şeker Fabrikası'nı alanlar! Oradaysanız ses verin!

Şeker Fabrikası'nı alanlar! Oradaysanız ses verin!
Türkiye’de zarar ettikleri gerekçesiyle kapatılan Şeker Fabrikalarından birisi de Erzurum Şeker Fabrikası’ydı.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Türkiye’de zarar ettikleri gerekçesiyle kapatılan Şeker Fabrikalarından birisi de Erzurum Şeker Fabrikası’ydı. Satılsın, satılmasın diye bir süre kamuoyu meşgul oldu ama nihayetinde karar verilmişti. Bu fabrika da özelleştirme kapsamına dahil edilmiş, satışı illa ki yapılacaktı. Çok geçmedi, öyle de oldu. 

Albayraklar Grubunun aldığını biliyoruz. Başka da bir şey bilmiyoruz. Ya da siz çok şey biliyorsunuz, ben bilmiyorum! Uzun zamandır bayağı da bir merak ediyorum. Çok gidip fabrikanın yeni yöneticileri ile tanışmak filan da istiyordum ama nedense ayağım da pek gitmiyordu! Diyorum ki acaba şu Şeker Fabrikamızın yeni sahipleri lütfetseler de bir basın toplantısı mı yaparlar, ne ederler bilmem ama ne yaptıklarını filan anlatsalar! Ben de rahat edeyim, onlar da. 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhun’a geçenlerde sordum. Ona sormamın sebebi de fabrika onun bölgesinde diye. Fabrika çalışıyor mu diye sordum, bayağı bir ilgiliymiş gibi çok şey anlattı. Personel indirimine giden, kendine ait ekim alanları ihdas eden fabrikanın çalıştığını ve hem de iyi işler yapıldığını söyledi bana. Doğrusu başkanın bu açıklamasından sonra bayağı bir merakım arttı. Malum şeker pancarı alım kampanyası dönemi bu dönem. Ne kadar pancar alacaklar, ne kadarını işleyecekler? Bir sürü kafamda soru var ve bu sorunun cevabını istiyorum. Sanırım ben kadar sizler de orada neler oluyor, merak ediyorsunuzdur..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhittin Meral 01 Ocak 1970 02:00

    Evet şunu anlıyoruz ki. şuan kampanya döneminde olan fabrikadaki yöneticilerin gelip sizi bilgilendirmesi lazım. sizinde bize bilgi aktarabilmeniz için; gazateciliği çok yanlış anlamışız sağolun bu yaptığınız doğru gazetecilik sayesinde bir yanlışımızı düzelttiniz. (ha bu arada ılıca ile erzurum merkez arası 14-16 km)

  • dadoo 01 Ocak 1970 02:00

    Haberinizi merakla bekliyorum ilginiz için teşekkürler.