İlçeler Haber Girişi : 23 Temmuz 2017 18:14

Şehit Yakup Sürücü unutulmadı

Şehit Yakup Sürücü unutulmadı
Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü için Pasinler İlçesi Yakup Sürücü Camii'nde mevlit okutuldu.
Erzurumajans-Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafın 15 Temmuz 2016 yılında kalkışılan darbe girişiminde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekât Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit düşen Polis Memuru Yakup Sürücü için Pasinler İlçesi Yakup Sürücü Camii'nde mevlit okutuldu. 

Geçtiğimiz yıl hain darbe girişiminde vatanı için göğsünü siper eden Şehit Yakup Sürücü' seneyi devriyesinde unutulmadı. Erzurum valiliği tarafından okutulan mevlit programında eller semaya açılıp şehitler için, ülkenin birlik ve dirliği için dua edildi.

Duygulu anların yaşandığı programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Pasinler Kaymakamı Harun Ersin Polat, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Şehit Sürücü'nün Babası İbrahim Sürücü, kardeşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin tarihte kara bir leke olarak kalacağına dikkat çeken Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Yüce Türk milletinin üniformasını giymiş hainlerin devlete ihanet ettiğini söyledi.

Bu tür darbe girişimleri ülkenin istikrarına büyük zarar verdiğini söyleyen Vali Azizoğlu, "Ne zaman Türkiye istikrarlı bir ivme yakalasa çeşitli oyunlar sergileniyor. Tarih boyunca bu hep böyle oldu. Fakat son yaşanan ihanete karşı vatandaş tek yürek olmuş, karanlığı aydınlığa çevirmiştir. Bu kutlu direnişte Yakup gibi, kahraman şehitlerimiz ülkeleri ve geleceğimiz için şehadet şerbeti içmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Allah okunan hatmi şerifleri ve mevlid-i nebiyi kabul etsin" dedi.

Okunan mevlid sonrasında katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Ardından Vali Azizoğlu ve beraberindeki heyet, Pasinler Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Harun Ersin Polat'tan brifing alan Vali Azizoğlu daha sonra ilçeden ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.