Erzurum Haber Girişi : 13 Mayıs 2017 16:30

Şehit ailelerine anlamlı ziyaret

Şehit ailelerine anlamlı ziyaret
Erzurum'da şehit ailelerine anlamlı ziyaret...
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Kılınç, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilcisi Avukat Fatime Paksoy Alkan, KADEM yürütme kurulu üyeleri Özgür Yeşiloğlu, Elif Yılmaz ve KADEM sekreteri Fatma Coşar, anneler günü dolay şehit ailelerini ziyaret ederek, şehit anneleri ve eşlerinin anneler gününü kutladılar. 

Çeşitli tarihlerde oğulları ve eşleri şehit olan aileleri ziyaret eden Kılınç, Alkan ve beraberindekiler, şahit ailelerin sorunlarını dinleyerek, çeşitli hediyeler taktim ettiler.

Kılınç, Alkan ve beraberindekiler, şehit anneleri Fehime Aydemir, Hazal Şimşek ve Hediye Akpınar ile şehit eşleri Asiye Zengin, Mahigül Işık, Nurcan Gündüz, Nezahat Üstündağ, Saliha Birgül'ü evlerinde ziyaret ettiler.

Kılınç, anneler gününde şehit annelerinin yanında olmak için KADEM ile birlikte bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğün şehit yakınları ve gazilere yönelik önemli hizmetler sunulduğunu belirten Kılınç,"Şehit anneleri ve eşleri bizler için önemli bir yere sahip. Amacımız anneler gününde onları yalnız bırakmamak, sorunlarını dinlemek, yanlarına olmak. Kadın hizmetlerimiz kapsamında anneler gününde şehit ailelerimizin evlerine konuk olduk" dedi.

KADEM İl Temsilcisi Alkan ise anneler gününde şehit ailelerinin yanında olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şehit annesi ve eşlerinin başlarının tacı olduğunu ifade etti.

Toplumların aile birliği üzerine inşa edildiğini, ailenin de anne ile varlığını sürdürdüğünü belirten Alkan, ''Güçlü toplumlar annelerimizin ellerinde şekillenir ve omuzlarında yükselirler. Biz her birey olarak annelerimizi yılın 365 günü başımıza taç, gönlümüze rehber kabul ederiz. Anneler Günü'nü, bu duygularımızı ifade etmenin bir simgesi olarak kabul ediyoruz. Bu açıdan anneler gününde, vatanımızın korunmasını canının feda eden şehitlerimizin anneleri ve eşlerini yalnız bırakmak istemedik. Onların sorunlarını çözmek ve yanlarında olmak bizim için en önemli görevler arasında yer alıyor'' dedi.

Şehit aileleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile KADEM yöneticilerine teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.