Erzurum Haber Girişi : 20 Ekim 2016 18:07

ŞEHİRDER'den Başsavcı Bingül'e Erzurum fermanı

ŞEHİRDER'den Başsavcı Bingül'e Erzurum fermanı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül'e nezaket ziyaretinde bulundu.
Erzurumajans-Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Geleneksel tabyalara yürüyüş programının yapıldığı Aziziye Destanı'nın 139.yıl dönümü öncesi II. Abdülhamit'in Erzurum ahalisine hitaben bizzat kaleme aldığı fermanını kurumlara hediye ederek konuya dikkat çekmek istediklerini söyleyen ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, bu düşünceyle Başsavcı Ünal Bingül'ü makamında ziyaret edip Erzurum Fermanı'nı takdim etmekten onur duyduklarını ifade etti.

Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ünal Bingül de ŞEHİRDER'in ziyaretinden ve fermanın kendisine armağan edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadim bir şehir olarak bütün bir bölgenin merkezi konumundaki Erzurum'un Türk tarihinde ve istiklalinde muallâ bir yere sahip olduğunu, 139 sene evvel 93 Harbi'nde de Anadolu'nun kilidi olma sorumluluğunu askeri ve ahalisiyle ziyadesiyle gösterdiğini söyleyerek 9 Kasım tabyalar yürüyüşünün milli birlik ve beraberlik, vatan şuuru adına ülkemizin içinden geçtiği hassas süreç dikkate alındığında bu sene daha bir anlam taşıdığını belirtti. Ayrıca Başsavcı Bingül, Erzurum'da şehir ve kültür bilincine ettiği hizmetler, verdiği katkılardan dolayı ŞEHİRDER yönetimini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.