Sebepler...

BB Erzurumspor’un liglere verilen ara sonrası oynayabileceği en rahat iki takımla oynadığını, Adana Demirspor maçıyla birlikte daha tehlikeli ve yakaladıklarını gole çeviren rakiplerle mücadele edeceğini geçtiğimiz günler de yazmıştık.

Dünkü maça daha istekli başlayan taraf BB Erzurumspor’du. Ancak bu tarz maçlarda bunu 90 dakikaya dengeli bir şekilde yayamazsanız istediğinizi almanız mümkün değil. İki takımda da maçı çevirebilecek yıldız isimler var. Dün Erzurumspor’da özellikle Sissoko ve Obertan gibi maça ağırlıklarını koyması beklenen isimler sınıfta kaldılar. Bu isimlerin fizik olarak ve mental olarak maça kendilerini hazırlayamadıkları ortadaydı. 

Tabi mağlubiyeti sadece bu iki isme yıkmam adaletli olmaz.

Konsantrasyon eksikliği

Maçın önemi motivasyonla karıştırılarak takıma iyi enjekte edilememişti. Futbolcuların yüz ifadelerinden bu bariz ortadaydı. Böyle bir maçta sen tek bir sarı kart bile görmüyorsan bu agresiflikten uzak, kafa olarak maçta olmadığının ispatıdır. İtiraz yok. Rakiple oynamak yok. Kimse kusura bakmasın bunlar kulağa hoş gelemese de futbolun birer parçaları.

Taktiksel hata

Osmanlı spor maçının skoru ne olursa olsun, o maça çıktığın kadroyla bu maça çıkmazsın. Çünkü Osmanlı ve Adana Demirspor hem kadro hem hedef olarak birbirlerinden çok farklı iki takım.

Bu maç Pote ile başlanması gerekirdi. Çünkü bu maçta toplu oyun kadar topsuz oyunda önemli. Pote kaleye sırtını dönerek   top saklar top tutar hava toplarına çıkar. Bu da savunmanın ve orta sahanın sürekli atak yemesini engelleyerek nefes almasını sağlar. Ancak Ömer bu özelliklere sahip değil. Madem savunma felsefesiyle çıkıyorsunuz; O zaman “Savunma hücumdan başlar” felsefesini de dikkate almak zorundasınız. Ömer’li bir takımın ileride top tutup oyuna hükmetmesi neredeyse imkansız.

Ömer Şişmanoğlu özellik olarak ceza sahası golcüsü... Rakibe yüklendiğin dakikalarda rakip ceza sahasında golü koklar. Bursa maçında olduğu  gibi... Zaten attığı golle bakarsanız genelde tek hamleli vuruşlardır.

Aslında bir çok şey var... Ama herşey henüz bitmediği için şimdilik susmak gerek. Daha oynanmamış üç maç ve ardından play offlar var. Erzurumspor’lu futbolculara bu şehrin geldiği nokta ve hedefleri iyi anlatılmalı. Futbolcular (Özellikle Sissoko’ya geçen hafta dikkat çekmiştim) fizik ve kafa olarak kendilerini toparlamalılar. Eğer oyuncular kendilerine gelirlerlerse bu takım bir şekilde çıkar. Ama umursamaz ve futbolun ukalası tavırlar sergilemeye devam ederlerse dün yenmiş bile olsanız o puan farkı kapanırdı ve şampiyon olamazsınız.

Bazen kazanmak sizin elinizde olmayabilir. Ama mücadele etmek sizin elinizde. Erzurumspor mücadele seviyesini yüksek tuttuğu her maçın favorisidir.

Bu arada dün kendi stadyumumuzda maç içinde ve maç sonunda ağırlık konulmaması şahsen beni oldukça üzdü. Allah Erzurumspor taraftarını o stadyumdan eksik etmesin. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat yiğit 01 Ocak 1970 02:00

    Korona var diye antremanlara çıkmayan arkadaşlarını yanlız bırakan Aykut efendiyi kadroya alıp hak eden seni Eskişehir maçınında kurtaran Batuhan’ı ve hiç bir antrenman kaçırmayan merthanı kadroya almazsan Allah’ın adaleti kaçınılmaz olur şifo efendi sen Aykut ile devam et bakalım ne olacak