Medya Haber Girişi : 09 Ocak 2015 14:30

Sebahattin Yılmaz'ın ismi İletişim Fakültesi'nde yaşatılacak

Sebahattin Yılmaz'ın ismi İletişim Fakültesi'nde yaşatılacak
Van depreminde hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz'ın ismi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi televizyon stüdyosuna verildi.
Erzurumajans-Van depreminde hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz'ın ismi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi televizyon stüdyosuna verildi.

Basın şehidi Sebahattin Yılmaz'ın anısını yaşatmak için İletişim Fakültesi televizyon stüdyosuna adı verildi. Stüdyonun açılışı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, EGC Başkanı Selahattin Şener, Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz, kentte görev yapan gazeteciler ve İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katılımıyla açıldı.

Açılış öncesinde yapılan konuşmalarda Basın Şehidi Sebahattin Yılmaz'ın meslek aşkı dile getirildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Van Depreminde hayatını kaybeden Basın Şehidi Sebahattin Yılmaz'ı rahmetle anarak isminin İletişim Fakültesi'nde yaşatılacağını belirtti.

Koçak, "Atatürk Üniversitesi 59. yılını dolduruyor. Öğrenci sayısı ve öğretim elemanı sayısından Türkiye'nin önemli üniversitelerinden birisidir. Basın mensubu ve gazeteci olmanın çok zor olduğunu çok zor şartlarda mesleklerini yaptığını biliyoruz. Gazetecilik gecesi gündüzü ve tatili olmayan bir meslektir. Doğru haber vermek adına kendi hayatını feda edecek kadar feragat ve cesaret sahibi olan bir meslek icra ediyorsunuz. Bu nedenle ben hepinizi tebrik ediyorum. İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve Erzurumlular adına bu sözü aldım. 4. yılına girdiğimiz Van Depreminde görevi başında kaybettiğimiz bir hemşehrimiz söz konusudur. Evet Sebahattin Yılmaz'ı tekrar rahmetle anıyorum. Onun anısına bir belgesel oluşturuldu. Yılmaz'ın yaptığı çalışmaların unutulmaması adına böyle bir belgesel yapıldı. Bir Erzurumlu ve bir rektör olarak İletişim Fakültesi öğrencilerimizin yaptığı başarılı çalışmaları teşvik etmek amacıyla üniversitemizin televizyon stüdyosuna rahmetli Sebahattin Yılmaz'ın ismini verdik" diye konuştu.

Daha sonra stüdyonun açılışı yapılarak Yılmaz yad edildi. Katılımcılar Sebahattin Yılmaz'ın isminin verilmesinde öncü olan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Öğretim Görevlisi Jale Alcan ve İletişim Fakültesi öğrencisi Mehmet Yılmaz'a teşekkür ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.