Bölge Haber Girişi : 17 Şubat 2010 18:09

Savcı tek kişilik hücrede!..

Savcı tek kişilik hücrede!..
rzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutukluluk halinin kaldırılması için başvuruda bulunuldu.Mahkeme itirazı görüşürken Cihaner de tek kişilik bir hücrede tutuluyor.

Erzururm Ajans-Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklunun halinin ortadan kaldırılması için Özel Yetkili Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi verildi. Avukat Baki Uzun aracılığı ile verilen dilekçeyi Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi uygun görmesi halinde bir üst mahkeme olan Diyarbakır'daki Özel Yetkili Ağır ceza Mahkemesine gönderecek. Kararı, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi verecek.
BAŞSAVCI ŞİNASİ KUŞ, "GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ" DEDİ
HSYK'nın (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) suç duyurusda bulunacağını bildirdiği Erzurum Cumhuriyet Savcısı Sinan Kuş, "Görevimizin başındayız" dedi. Bir süre önce atanan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'in iadeyi ziyarette bulunduğu Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HSYK'nın son kararı hakkında bir değerlendirme yapılması istenen Başsavcı Sinan Kuş, "Henüz bir tebliğ yapılmadı. Biz görevimizin başındayız" dedi.
BARO BAŞKANI TURAN, "ÖZEL YETKİLİ SAVCI YOK" DEDİ
Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, HSYK'nın kararından sonra Erzurum Adliyesinde Özelm Yetkili Cumhuriyet Savcısının kalmadığını açıkladı. Avukat Naci Turan, yeni atamalar yapılarak boşluğun doldurulacağını bildirdi. Avukat Hamit Sekman, müvekkili Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutukluluk halinin kaldırılması için başvuruda bulunurken Cihaner'in diğer avukatı Turgut Kazan, Adalet Bakanı'ndan tutukluluk kararının bozulmasını istedi. Tutuklu bulunan İlhan Cihaner ile görüştüklerini belirten avukat Hamit Sekman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun aldığı kararla ilgili olarak “Bizim iddialarımızı teyit eden bir karar. Şu anda süreç devam ediyor. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılarının görevden alınmaları bakalım bu süreci nasıl etkiyecek? İtirazımızın kabul göreceğini umuyorum” dedi.
KAZAN: "TUTUKLULUK KARARI BOZULSUN"
Bu arada Başsavcı İlhan Cihaner'in diğer avukatı Turgut Kazan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'nden tutukluk kararının bozulmasını istedi. (Kaynak:Hürriyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.