Ekonomi Haber Girişi : 06 Temmuz 2017 14:30

Satılık arsa arayışında dikkat edilmesi gereken önemli konular!

Satılık arsa arayışında dikkat edilmesi gereken önemli konular!
Bütçenize göre bir arsa satın almak mı istiyorsunuz? Kazançlı bir arsa yatırımı yapmak istiyorsanız satılık arsa arayışı için dikkat edilmesi gerekenlere göz atın.
Erzurumajans-Yatırım amaçlı gayrimenkul arayışında seçeneklerden biri de arsa yatırımı olarak öne çıkıyor. Belirli bir birikime sahip olanlar bu birikimlerden kazanç sağlamak istiyor. Birikimlerini gayrimenkul yatırımıyla değerlendirmek isteyenlerin bir kısmı ise arsa yatırımını tercih ederek satılık arsa arayışına giriyor.

Gayrimenkul yatırım olarak arsa satın almak istiyorsanız bu yatırımın size uzun vadede kazandıracak bir yatırım olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Satılık arsa arayışında olanlar birikimlerini bütçesine en uygun ve en yüksek kazancı getirecek arsa yatırımını yapmayı amaçlıyor.

İşte satılık arsa arayışında karar vermeden önce dikkat edilmesi gerekenler:

İmar, bir arsanın değerini belirleyen en önemli özellik olarak öne çıkıyor. İmarı olmayan bir arsaya yatırım yapmak hatalı bir tercih olabilir. Tapusu olan bir arsanın aynı zamanda imara da sahip olduğu düşüncesi yanlış bir yaklaşımdır. Bu nedenle kendinizi garantiye alabilmek için arsayı satın almadan önce ilgili belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçerek arsanın imar durumunu öğrenebilirsiniz.

Satılık arsa arayışında ana yollara ve denize yakın bölgelerdeki arsaların ileride daha fazla değer kazanacağını göz önünde bulundurmalı ve yatırım tercihinizi bu bölgelere yöneltmelisiniz.

Satılık arsa arayışında bölge seçimi oldukça önemlidir. Arsa yatırımı yaparken özellikle gelecek 5 yıl içerisinde köprü, ana yol, ulaşım, konut projesi ya da altyapı çalışmalarının yapılacağı bölgeleri tercih edin. Bu bölgelerden uygun fiyata alacağınız bir arsa, bölgedeki diğer yatırımların etkisiyle size kısa süre içerisinde kazancınızı katlama imkanı verecektir.

Bölge seçimini yaptınız, araştırma aşamasını tamamladınız ve aradığınız kriterleri karşılayan bir arsa buldunuz. Bu aşamalardan sonra arsayı benzer özelliklerdeki diğer arsalarla kıyaslamalısınız. Bu şekilde fiyatları karşılaştırabilir ve arsanın satış değeri hakkında bir tahminde bulunabilirsiniz.
Etiketler : Arsa
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.