Bölge Haber Girişi : 12 Haziran 2017 17:15

Sarıkamış'ta Erzurum Erzincan Kars Kış Turizmi Koridoru çalışmaları

Sarıkamış'ta Erzurum Erzincan Kars Kış Turizmi Koridoru çalışmaları
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü "Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru" projesi kapsamında Sarıkamış'ta alt yapı çalışmaları devam ediyor.
Erzurumajans-Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü "Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru" projesi kapsamında Sarıkamış'ta alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde yürütülen çalışmaları Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yerinde gördü. Toksoy, "Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru" projesi kapsamında yapılan çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü "Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru" projesiyle bölgenin potansiyeli ve satış pazarlama stratejilerinin ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Göksal Toksoy, "Erzurum, Erzincan, Sarıkamış Kış Sporları Koridoru kapsamında burada alt yapıda biliyorsunuz şuanda 12 bin yatak kapasiteli turizm merkezimizin bütün kanalizasyon şebekesi yapıldı. Atık Su Arıtma Tesisi yapıldı. Burada kar oyunları alanının tamamen çevre düzenlemesi ve aydınlatmaları yapıldı. Bir ticaret merkezi, bir de günübirlik tesis tamamlandı. Ayrıca belediye olarak Kültür Turizm Bakanlığı destekli burada turizm bütün alt yapısını, yollarını yapıyoruz. Yağmur suyu drenaj sistemini çözüyoruz. Bunların hepsi bu yıl tamamlanacak. Yüzde 80 çalışmalarımız bu yol ve yağmur suyu şebekesinde tamamlandı. Bu proje Sarıkamış'a hayat verecek" dedi.

Başkan Göksal Toksoy, "Bu turizm merkezinin içme suyu şebekesini de şehir şebekesine dahil ettik. Şehir şebekesini de tamamlandık. Bu yaz sezonunda buradaki alt yapı ve üst yapıdaki çalışmalarımız tamamlanacak. Burada Sayın Valimiz tarafından dağda yaptırılan Kütük Ev inşaatı tamamlandı. Sarıkamış Dağ A.Ş. Özel İdare tarafından yaptırıldı. Bu yıl ikinci etap telesiyej mekanik tesisi eskidiğinden bu yıl yenileniyor. İkinci etaptan zirveye tamamen yeni bir mekanik tesis, telesiyej sistemi kurulacak. Böylece mekanik tesislerimizde yenilenmiş olacak. İlave olarak Orman Deposu kalktı. Deponun oradan zirveye direk 4,5 kilometrelik bir gondol çıkacak. Oraya da iki pist indiriyoruz. Bir de Sulu dere tarafında bir pist ve mekanik tesis çalışmamız var. Bu hazırlıklar tamamen Avrupa Birliği projesi kapsamında devam ediyor. Valiliğimiz tarafından, belediyemiz tarafından devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru" projesi kapsamında Kayak Merkezi Oteller Bölgesi'nde yürüyüş alanları, iş merkezleri yapılıyor. Çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması da tamamlanan projenin bu yıl bitirilerek hizmete açılacak. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yürütülen çalışmaları yerinde görerek, yetkililerden bilgiler alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.