Bölge Haber Girişi : 11 Mayıs 2010 00:04

Sanık üsteğmen gözyaşlarına boğuldu!..

Sanık üsteğmen gözyaşlarına boğuldu!..
Erzurum Erzincan Ergenekon duruşmasında son söz hakkı verilen sanıklar tahliye talebinde bulunurken, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut gözyaşlarına boğuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum Erzincan Ergenekon duruşmasında son söz hakkı verilen sanıklar tahliye talebinde bulunurken, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut gözyaşlarına boğuldu. Mahkeme Başkanı ara kararı açıklamak için saat 23.00′a kadar duruşmaya ara verdi.
Erzincan’daki ’silahlı terör örgütü’ davasında, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Dursun Çiçek’in de yargılandığı ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davası ile birleştirilmesini talep etti. Savcı Aksakal, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan sanıklar ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan sanıklar arasında hukuki ve fiili bağ bulunmasını, talebine gerekçe gösterdi. Aksakal
ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini de istedi.
Daha sonra sanık avukatları ile sanıklara son söz hakkı verildi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar iddia makamı savcısı Taner Aksakal’ın talebi olan dosyanın İstanbul’a gönderilmesine karşı çıkarak tahliye talebinde bulundu.
Tutuklu sanıklardan Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, konuşması sırasında gözyaşlarına boğularak maddi sıkıntı çektiklerini ve dosyanın İstanbul’a gönderilmesi takdirinde çok müşkül bir duruma düşeceklerini belirtti.
Tutuklu sanıklardan Jandarma Astsubay Orhan Esirger de avukat parasını karşılayabilmek için otomobilini 5 bin 800 TL’ye sattığını, bakmakla yükümlü olduğu eşi ve çocukları olduğunu ifade ederek dosyanın İstanbul’a gönderilmesi durumunda çok zorda kalacağını kaydetti.
Sanıkların son ifadelerinin dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay, ara kararı açıklamak için duruşmaya saat 23.00′a kadar ara verdi.
Öte yandan duruşmayı takip eden Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eşi Muteber Cihaner de zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.